Tenis

Predsjednica HTS-a: "Razgovarat ćemo s Ivaniševićem i Ljubičićem, bilo bi nam drago da preuzmu reprezentaciju"

Mihaela Bradovski • petak, 22.11.2019.
Predsjednica HTS-a: "Razgovarat ćemo s Ivaniševićem i Ljubičićem, bilo bi nam drago da preuzmu reprezentaciju"
Foto: Pixsell

Za Hrvatsku je nastup na Davis Cup završnici gotov. Nije prošlo dobro, ali nekako sve je išlo nizbrdo od trenutka kada je Marin Čilić objavio kako neće moći nastupiti...

Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić svjesna je kako je Hrvatska trebala čudo u Madridu s obzirom na sve probleme s kojima se suočila.

"S obzirom na to da smo bili u krnjem sastavu bez Marina Čilića koji nije nedostajao samo kao igrač već i kao autoritet, da je Borna Ćorić imao tešku situaciju, da je Mate Pavić imao problema s leđima, bilo je teško za očekivati da ćemo proći kroz ovako tešku skupinu. Puno toga se nakupilo, ali svi smo osjetili potencijal Borne Goje i možemo biti sretni što ga imamo za budućnost", rekla je predsjednica Saveza Nikolina Babić za Sportske novosti.

Glavno pitanje je tko će biti novi izbornik, a u Savezu već imaju kandidate.

"Razgovarat ćemo sa svima za koje smatramo da bi mogli odraditi taj posao, jako nam je važno da u što kraćem roku dobijemo izbornika. Mislimo razgovarati s Goranom Ivaniševićem i Ivanom Ljubičićem, bilo bi nam izuzetno drago da jedan od njih preuzme tu ulogu", dodaje Babić.

U nedjelju je ždrijeb kvalifikacija Davis Cupa koji je izuzetno važan za hrvatsku reprezentaciju.

"Nakon nedjelje ćemo biti pametniji, a podnijeli smo zahtjev i za pozivnicom kao prošlogodišnji osvajači, mislimo da imamo dosta argumenata. Ako ne, već i domaćinstvo kvalifikacijskog ogleda puno bi značilo. Kao domaćini, lakše bi došli do pobjede."

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!