Košarka

Hrvatska u trećoj jakosnoj skupini, Luka Dončić ne dolazi u Split

Branimir Korać • subota, 23.11.2019.
Hrvatska u trećoj jakosnoj skupini, Luka Dončić ne dolazi u Split
Foto: FaH

Poznate su jakosne skupine uoči ždrijeba kvalifikacija za Olimpijske igre. Hrvatska je smještena u treću jakosnu skupinu što znači da neće imati za protivnike Tursku, Sloveniju i Portoriko...

Kanada, Litva i Srbija kao domaćini preostala tri kvalifikacijska turnira te Turska, Slovenija i Portoriko iz treće jakosne skupine, neće igrati protiv Hrvatske na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre koji će biti održan u Splitu.

Ovo nikako nije loša vijest, posebno izbjegavanje opasne Slovenije koja s Lukom Dončićem može i napravit će svima velike probleme. Stoga neka, što dalje od nas, to bolje.

U prvoj jakosnoj skupini nalaze se domaćini dva kvalifikacijska turnira, Srbija i Litva, što znači da u Split dolaze ili Grčka s Giannisom Antetokounmpom ili Rusija, a možemo se složiti kako je to ipak bolji izbor nego snažna Srbija ili nama uvijek jako neugodna Litva.

Iz druge jakosne skupine dolaze Česi, Acini Brazilci, Talijani ili Poljaci, imamo tu i neke dužnike koji su ostavili ožiljke na hrvatskoj košarci, ali tko god došao neće biti jednostavan protivnik, ali niti neće biti nepobjediv.

U četvrtoj jakosnoj skupini nalaze se Kanađani koji su na svu sreću domaćini jednog turnira, a ostatak društva može za Split i to Njemačka, Dominikanska Republika i Venezula.

Peta jakosna skupina donosi Novi Zeland, Meksiko, Kinu i Južnu Koreju, a šesta Angolu, Tunis, Senegal i Urugvaj.

Tko će za Dalmaciju i za koga će Mršić pripremati taktiku, saznat ćemo 27. studenog.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!