Košarka

Dario Šarić solidan u tijesnoj pobjedi Sunsa, Booker na rubu triple-doublea

Matej Kačan • nedjelja, 24.11.2019.
Dario Šarić solidan u tijesnoj pobjedi Sunsa, Booker na rubu triple-doublea
Foto: EPA

U dvoboju dviju ekipa iz sredine Zapadne konferencije Phoenix Sunsi su na gostovanju kod Minnesota Timberwolvesa pobijedili sa 100:98...

I Timberwolvesi i Sunsi slove kao mlade ekipe koje su našle svoj identitet i koje se mogu nadati doigravanju u kaotičnoj borbi na Zapadu ako nastave ovakvim tempom. Zato je njihov susret čekan s velikim iščekivanjem, a hrvatska javnost pod posebnim povećalom prati igre Darija Šarića u dresu Sunsa.

Utakmicu koju je prenosila i državna televizija u Hrvatskoj pobijedili su Sunsi koji su tako usprkos izostancima Rickyja Rubija i Aarona Baynesa prekinuli neugodan niz od tri poraza.

U susret su bolje krenuli Wolvesi koji vode 16:9 nakon pet minuta, ali Sunsi odgovaraju do kraja prve dionice svojom 21:7 serijom za vodstvo nakon prve dionice. Nakon drugih 12 minuta isto vodstvo je zadržano, pa i povećano na 10 razlike na poluvremenu.

U drugo poluvrijeme bolje ulaze Wolvesi vođeni Karl-Anthonyjem Townsom pa na polovici treće dionice nakon trice Diopa dolaze do 65:65 i izjednačenja. Do kraja četvrtine opet Sunsi odgovaraju svojom serijom preko Oubrea i Bookera za 82:73 na ulasku u posljednjih 12 minuta.

Sunsi su održavali vodstvo kroz dobrih 10 minuta, a onda Wolvesi posljednjim jurišem preko Townsa, Wigginsa i Teaguea stižu na dva i tri poena zaostatka. Imao je Towns tricu za izjednačenje devet sekundi prije kraja, ali je promašio i Booker slobodnim bacanjima osigurava pobjedu Phoenixu.

Sunse je vodio sjajni Devin Booker koji je s 35 poena, 12 skokova i devet dodavanja bio na rubu triple-doublea, a pratio ga je Oubre s 25 poena i 11 skokova. Šarić je bio solidan sa sedam poena te pet skokova i dva dodavanja.

Towns je bio prvo ime domaćina s 31 poenom i čak 17 skokova, a Diop je dodao 22 poena. Pridružio se i Wiggins s 21 ubačajem, ali i to je bilo nedovoljno za pobjedu.

Košarka, NBA liga:
Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns 98:100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!