Košarka

Velić: "Nadam se da će igrači pokazati svoj karakter i biti koncentrirani"

Marjan Kreševac • nedjelja, 24.11.2019.
Velić: "Nadam se da će igrači pokazati svoj karakter i biti koncentrirani"
Foto: FaH

Cibona ima na gostovanju kod Mege Bemax idealnu priliku da u izravnom dvoboju s momčadi s kojom se objektivno može nadmetati ove sezone dohvati treću pobjedu i pomakne se prema sredini tablice i zoni sigurnosti...

Do kraja regularnog dijela ABA lige ostalo je devet kola. Pred Cibonom je gostovanje kod Mege Bemax i prilika da trećom ovosezonskom pobjedom pobjegne od opasne zone i s više optimizma i vedrine krene u posljednjih osam kola. No iste takve planove ima i domaćin koji je loše ušao u sezonu, ali nakon otrježnjenja dovela je Mega pojačanja i barem igra ako ne rezultat izgleda puno bolje.

Svjestan je trener Cibone Ivan Velić da ispred njegove momčadi nije ni malo lagan posao: "Ekipa Mege je mlad tim, dugo godina su skupa zajedno s trenerom. Imaju malo lošiji ulazak u sezonu, međutim, brzo su reagirali dovođenjem Miljenovića i Mesičeka tako da su automatski i njihove ambicije postale veće. Bitna je ovo utakmica i za njih i za nas".

Ima Velić recept kako stići do pobjede: "Trebamo gledati sebe da budemo na nivou, prvenstveno energetski. Utakmica koju smo igrali jučer s Goricom nas je sigurno malo potrošila fizički i mentalno, ali nadam se da će igrači pokazati svoj karakter i da će biti na toj utakmici maksimalno koncentrirani. Pokušat ćemo doći do još jedne pobjede u ABA ligi."

Kakvo je razmišljanje igrača Cibone pred ovaj susret medijima je iznio Mate Vucić: "Nakon pobjede nad Krkom u regionalnoj ligi, odlazimo na gostovanje Megi. Dižemo se nakon viroza i sitnih ozljeda koje smo imali i u dosta smo dobrom ritmu. Najvažnije je zadržati energiju i agresivnost koju smo imali protiv Krke i pokušati to produljiti na cijelu utakmicu. Ako svih 40 minuta budemo ”unutra” energijom i fokusom, možemo se nadati pobjedi."

"U nedelju igramo protiv Cibone kojoj je, kao i nama, ova utakmica vrlo važna. Svi smo svjesni važnosti ovog meča, u prethodna dva smo podizali igru, ali nedovoljno da bi slavili. Vjerujem da je sada došao trenutak da se naše bolje igre okrune pobjedom. Da bi do nje stigli, pored dobre energije na parketu koju smo imali i u prošlom kolu, moramo odigrati koncentriranije i smanjiti greške na najmanju moguću mjeru. Ukoliko uspijemo u tome, vjerujem da ćemo doći do slavlja i sebi dati dobar podstrek za nastavak natjecanja", izjavio je pred susret trener Mege Dejan Milojević.

Utakmica kreće već od 12 sati.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!