Nogomet

Talijani oduševljeni Papuom Gomezom, najviše ih razočarao Dani Olmo

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • utorak, 26.11.2019.
Talijani oduševljeni Papuom Gomezom, najviše ih razočarao Dani Olmo
Foto: FaH

Talijanski mediji nakon dvoboja između Atalante i Dinama hvalili su talijanskog predstavnika dok se na Dinamu nisu previše zadržavali. Bila je to večer dominacije Atalante i nizale su se pohvale...

Talijanski mediji s pravom su hvalili Atalantu koja je došla do svoje povijesne prve pobjede, potpuno je izdominirala i Dinamo je još i dobro prošao.

"Gasperinijeva momčad stigla je do prve pobjede u Ligi prvaka i zahvaljujući remiju Cityja, zadržala je nadu u prolazak u osminu finala. Fantastičan nastup Atalante koju je nosio kapetan Gomez, autor barem četiri tunela i niza sjajnih driblinga uključujući i onaj koji je doveo do 2:0. Susret je bio potpuno otvoren i nevjerojatnog intenziteta, a Nerazzurri su imali niz prilika s kojima su mogli i do puno uvjerljivije pobjede", piše talijanski Sky.

Slično piše i Corriere dello Sport koji također ističe kako Atalantu ova pobjeda ostavlja na životu do posljednje sekunde.

"Pobjeda Atalante došla je zahvaljujući Murielovom golu iz penala u prvom poluvremenu i Gomezovoj čaroliji u drugom dijelu, bila je to utakmica puna emocija i prilika."

"Atalantin show, Dinamo nokautiran", piše Tuttosport i pridružuje se hvalospjevima pogotka Alejandra Gomeza.

"Prva pobjeda poklopila se sa savršenom utakmicom punom intenziteta, ali i nevjerojatnim nizom propuštenih prilika, njih najmanje sedam. "

Gazzetta dello Sport ističe kako je Atalanta pokazala da je naučila lekciju iz prvog međusobnog dvoboja.

"Pobjeda, samo pobjeda, Atalanta je mogla samo to ostvariti da bi zadržala nadu u plasman u osminu finala. Protiv Dinama je pokazala da je naučila lekciju iz prve utakmice zahvaljujući golu Muriela i majstoriji Papua na početku drugog dijela. Sada postaje zanimljivo u ovoj skupini, pobjeda u Harkivu donosi osminu finala ako Guardiola ne izgubi od Hrvata."

Tuttomercatoweb ocijenio je igrače, a kod Dinama najlošiju ocjenu zaradio je Dani Olmo tek 4.5. "Velika očekivanja i na kraju veliko razočaranje. Freuler ga je uništio, uopće nije bio opasan. U prvoj utakmici bio je maestralan, a sada jednako toliko loš."

Ostatak momčadi ocijenjen je s 5 i 5.5 dok je jedino Bruno Petković dobio šesticu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!