Košarka

Rudež: "Momčad sastavljena samo od Europljana u teoriji bi se mogla prošetati do NBA naslova"

Branimir Korać • srijeda, 27.11.2019.
Rudež: "Momčad sastavljena samo od Europljana u teoriji bi se mogla prošetati do NBA naslova"
Foto: EPA

Damjan Rudež jedan je od Hrvata koji su prošli kroz NBA ligu, a smatra da bi momčad koja bi se sastavila samo od Europljana, osvojila NBA titulu...

Damjan Rudež složio je svoju idealnu europsku NBA petorku i morate priznati kako je moćna, a za nju konkuriraju još i igrači poput b>Rubija, Goberta, Porzingisa, Sabonisa i mnogih drugih.

"Antetokounmpo i Dončić su sigurni, moram staviti i Bojana Bogdanovića te pod koš Nikolu Vučevića i Nikolu Jokića koji ne bi mogli nikoga obraniti, ali bi igrali dobru košarku. Od Europljana bi se definitivno mogla složiti zastrašujuća momčad koja bi se u teoriji mogla prošetati do naslova NBA prvaka", kaže Damjan Rudež za Sportske novosti.

Broj Europljana koji igraju na najvišoj razini, nikada nije bio veći.

"Mislim da nikada prije u NBA ligi nije bilo ovoliko franšiznih igrača koji su prva ili druga opcija u svojim klubovima. Možda u Dallasu dobijemo prvu europsku dinastiju što je i prirodne zbog Nowitzkog u kojeg su toliko vjerovali. Malo tko ih je vidio u doigravanju, ali nakon ovakvog starta dosta njih vide Dallas kao kandidata za naslov narednih deset godina."

Uvijek je zanimljivo s odmakom pogledati kaklo je prošao NBA draft pa se sada mnogi zbog Dončića lupaju u glavu.

"Tamo još postoji taj takozvani Bargnani efekt, što se mene tiče ja sam i prije drafta bio sto posto siguran da je Luka bolji igrač i od Aytona."

"Oduševljen sam ja i Bojanom Bogdanovićem koji igra s ogromnom dozom samopouzdanja, ali Dončić je bez sumnje najspektakularniji. Nestvarno je sve to što je napravio sa samo 19 godina. Dominirao je u svakom natjecanju i već osvojio toliko trofeja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.11.2019. u 09:28
    Ne samo od europljana....mogla bi se sastaviti momčad samo od igrača iz ex Yuge koja bi bila legitimni kandidat za prvaka NBA. Na playu dončić i dragić, na beku bogdan bogdanović i gudurić, na krilu bojan bogdanović i hezonja, na krilnom bjelica, jokić i šarić, na centru vučević, nurkić i zubac.
    Obrisan korisnik