Košarka

Ivan Tomas za Sportnet: "Nismo očekivali pobjedu, ali Cibona se očito malo ispraznila protiv Mege"

Branimir Korać • četvrtak, 28.11.2019.
Ivan Tomas za Sportnet: "Nismo očekivali pobjedu, ali Cibona se očito malo ispraznila protiv Mege"
Foto: Pixsell

Zabok je kreirao najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela HT Premijer lige, u Domu Dražena Petrovića svladao je dosad dominantnu Cibonu i to s 87:82. Nitko nije očekivao takav rasplet pa tako niti Ivan Tomas...

Prolazio je Zabok kroz teške trenutke ove sezone, imao je neugodnu seriju od čak šest uzastopnih poraza koji su stigli nakon vrlo dobrog ulaska u sezonu i dvije pobjede. Taj slobodni pad zaustavljen je za vikend protiv Škrljeva, a za potpuno zadovoljstvo svladana je i Cibona.

Međutim nije bilo lako prolaziti kroz to negativno razdoblje, posebno jer sama igra nije bila toliki problem.

"Bilo je jako teško i stresno. Nisam bio nezadovoljan samom igrom, problem je bio nedostatak iskustva i u ključnim trenucima smo padali. U tim susretima uglavnom smo bili bez Anzulovića koji nam je vrlo važan igrač, a Črnjević se vraćao iz ozljede. S njima dvojicom ipak dobivamo na iskustvu i dosta smo ozbiljniji", ističe Ivan Tomas za Sportnet.

Tomas se nada da su ove dvije pobjede nekakva prekretnica, protiv Škrljeva je zaustavljen negativan niz i to vrlo uvjerljivom pobjedom (109:62), a odmah zatim stradala je i Cibona.

"Protiv Škrljeva nam je sve išlo na ruku. Otvorilo nam se od početka susreta, ušli smo dosta čvrsto i sve je išlo na naš mlin. Oni su još došli bez nekih važnih igrača što nam je svakako pomoglo. A što se tiče Cibone, tu nitko nije očekivao pobjedu. Mi smo samo htjeli odigrati što čvršće i što bolje, da ostavimo dobar dojma, a na kraju nam se ukazala prilika koju smo uspjeli iskoristiti. Treba priznati i kako se Cibona malo ispraznila protiv Mege, ali ovo je jako velika pobjeda."

Naravno, neočekivana pobjeda protiv Cibone, "briše" barem jedan neočekivani poraz u onom negativnom nizu, ali i puni igrače samopouzdanjem.

"Tako je, osigurava nam nekakav mir za dalje. Mi smo dobro otvorili sezonu, pobijedili smo glatko Dubravu, a zatim i Split, ali onda smo u Sinju tijekom susreta ostali bez Anzulovića i tu je krenuo pad. Izgubili smo na kraju preokretom tu utakmicu i bez iskusnog i važnog igrača ušli smo u taj negativan niz."

Redom je Zabok gubio od Alkara, Šibenke, Hermes Analitice, Sonik Puntamike, Gorice i Osijeka. Ono što je simptomatično čak pet od tih šest poraza bilo je s jednoznamenkastom razlikom, gotovo na jedan posjed, jedino je Gorica upisala uvjerljivu pobjedu. U sljedećem kolu slijedi još jedan protivnik protiv kojeg nema pritiska.

"Slijedi Zadar, imamo sasvim dovoljno vremena za oporavak, ali jasno je tko je tu apsolutni favorit. Mi ćemo se pripremiti kao i inače i ponovno pokušati uhvatiti neku priliku, međutim Zadar je jako dobar, u zadnje vrijeme izgleda sve bolje i bit će nam teško. No idemo ponovno probati odigrati što bolje i ostaviti što bolji dojam. Naš prvi cilj ostaje izboriti opstanak u ligi."

Ako nastavi kako igra u posljednje vrijeme, to ne bi trebao biti problem. Čak i kada je gubio, Zabok uopće nije izgledao loše...

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cibonaci29.11.2019. u 13:29
    Ok. svi retni izgubila Cibona. ok. pisete o nekima koji tu itamo odigraju neku utakmicu, a mi iz Cibone zelimo pohvale, intervju, naseg najboljeg igraca, Bunde, kao MVP TE abe zasluzuje pozornost i pohvale.
    cibonaci