Nogomet

Što kažu protivnici Hrvatske na Euru? Skupina većini teška, ističe se benefit drugog mjesta

Jan Šneler • nedjelja, 01.12.2019.
Što kažu protivnici Hrvatske na Euru? Skupina većini teška, ističe se benefit drugog mjesta
Foto: EPA

Hrvatska je saznala protivnike ili barem sve moguće opcije na Europskom prvenstvu 2020. godine, a odlučili smo se provjeriti kako strani mediji pišu o toj skupini te u kojoj mjeri vjeruju u prolaz svojih momčadi...

Vijesti iz Engleske

Englezi smatraju svoju momčad jednim od najvećih favorita za naslov. Naročito se te nade povećavaju spoznajom kako grupnu fazu igraju na Wembleyju. Engleski mediji većinom pažnju posvećuju nokaut fazi jer nitko ne sumnja da će se Engleska tamo naći.

Sky Sports prenosi izjavu Garetha Southgatea koji poslovično ističe kako na velikim turnirima nema laganih utakmica te da će Gordi Albion morati biti na visini zadatka. Guardian u svojem sportskom dijelu ističe kako je svima laknulo što su izbjegli skupinu u kojoj bi imali teške okršaje.

Referiraju se na skupinu u kojoj su Njemačka, Francuska i Portugal. Engleze ne brine previše zasad nepoznati protivnik koji će doći iz doigravanja jer bi razlika u kvaliteti trebala biti na strani Engleske. Jasno, iako im je to vrlo bolna točka, Englezi spominju polufinalni ogled s Hrvatskom iz Rusije. Utakmica na Wembleyju neće biti jednakog karaktera, ali svakako još jedna prilika da uzvrate Vatrenima na teškom porazu.

Vijesti iz Češke

Češke medije izuzetno zabavlja činjenica da će ponovno okušati snage s Engleskom. Naime, u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, Češka je bila u skupini s Engleskom. U gostima su izgubili s 5:0, doma dobili s 2:1. Česi nisu nezadovoljni skupinom, pa tako Sport.cz prenosi izjavu napadača Zdeneka Ondrašeka.

"Zadovoljan sam, kao što su vjerujem i češki navijači. Igrat ćemo u Londonu i Glasgowu koji nisu loše destinacije za turiste. Pokazali smo da možemo igrati dobro i nećemo biti prolaznici na Euru".

Češka je inače vrlo popularna destinacija engleskim turistima tako da nije loše istaknuti činjenicu da iz Praga dnevno možete birati između desetak letova za London. Čeških navijača će biti sigurno jako puno u Londonu i Glasgowu, tako da s te strane svi mogu biti zadovoljni ždrijebom.

iDNES.cz ističe kako je skupina u kojoj se Češka nalazi teška, ali prolazna. S obzirom da u skupinu može doći Škotska, češki mediji ističu da bi bilo zanimljivo igrati protiv oba domaćina u grupnoj fazi.

Vijesti iz Srbije

Srpski mediji smatraju kako je njihova reprezentacija favorit u ogledima doigravanja te vjeruju da će 15. lipnja njihova reprezentacija na Hampden Parku igrati protiv Češke. B92 ističe kako je skupina zahtjevna, prilično izjednačena i da će se borba voditi za drugo mjesto koje izbjegava skupinu smrti u nokaut fazi.

Kurir navodi da Srbija mora proći teške kvalifikacije da bi uopće razmišljala o nastupu na Euru, dok Novosti prenose izjavu Zlatka Dalića koji bi izbjegao Srbiju. Srpski mediji još se ne bave mogućim susretom Hrvatske i Srbije, vjerojatno i sami svjesni da ih čekaju dva teška ogleda prije toga.

Vijesti iz Norveške

Norvežani su popratili izvlačenje skupina, ali njihovi mediji nisu se detaljnije raspisali o mogućim raspletima i uzbuđenjima. Vrlo šturo prenijeli su činjenice, istaknuli kako se susreti igraju u Londonu i Glasgowu te da će u slučaju prolaza na Euro prvi susret igrati protiv Češke. Činjenica da se još nisu plasirali te da ih očekuju dodatne kvalifikacije vjerojatno su utjecale i na medijsko praćenje.

Vijesti iz Škotske

S obzirom da je Škotska dio Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, većina vijesti u vezi skupine odnosi se i na Engleze. Ipak, s obzirom na to da su Škoti posljednji put igrali na Europskom prvenstvu 1996. godine, ova prilika im se čini idealnom.

Naime, te 1996. godine igralo se u Engleskoj, sada se opet grupna faza igra na Otoku te se Škoti nadaju da bi prolaskom na Euro mogli napraviti solidni rezultat, naročito kada se uzme u obzir da susrete osim u Londonu igraju na svom Hampden Parku u Glasgowu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!