Nogomet

Lionel Messi rekordni šesti put osvojio Zlatnu loptu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 02.12.2019.
Lionel Messi rekordni šesti put osvojio Zlatnu loptu
Foto: EPA

Luka Modrić predao je Ballon d'Or trofej Lionelu Messiju koji šesti put osvaja Zlatnu loptu. Modrić je prošle godine prekinuo dominaciju Messija i Cristiana Ronalda, ove godine nije bio u užoj konkurenciji, ali je Messi dobio trofej iz ruku kapetana hrvatske reprezentacije...

Lionel Messi vratio je u svoje vlasništvo Zlatnu loptu. Šesti put u karijeri osvojio je ovu nagradu - 2009., 2010., 2011., 2012. i 2015. godine osvajao je ovaj trofej, a nakon što su prošla tri završila van njegovog dosega, ponovno je u njegovim rukama.

Prošle godine trofej je odnio Luka Modrić ispred Cristiana Ronalda i Antoinea Griezmanna, a ove godine Messi je iza sebe ostavio Virgila van Dijka i Ronalda.

Naravno, Ronaldo kada ne osvaja trofej, onda se ni ne pojavljuje na dodjeli pa je tako bilo i sada još jednom nije iskazao respekt prema osvajaču, kao što nije prošle godine kada je Modrić redom uzimao trofeje.

Izabran je i najbolji golman i to Alisson Becker koji je odnio pobjedu ispred Marc-Andrea ter Stegena i Edersona te odnio Jašinov trofej.

Najbolji mladi igrač je Matthijs de Ligt, osvajač Kopa trofeja ispred Jadona Sancha i Joaa Felixa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!