Nogomet

Gasperini: "Pobjeda protiv Šahtara donosi nam prolaz u nokaut fazu"

Jan Šneler • ponedjeljak, 02.12.2019.
Gasperini: "Pobjeda protiv Šahtara donosi nam prolaz u nokaut fazu"
Foto: EPA

U velikom razgovoru za Radio Anch'io Sport, trener Atalante Gian Piero Gasperini istaknuo je vjeru u pobjedu protiv Šahtara i prolaz njegove momčadi u nokaut fazu Lige prvaka...

Za točno devet dana, negdje oko 21 sat saznat ćemo sudbinu tri momčadi u skupini C Lige prvaka. Tada bi naime trebali završiti susreti Dinama i Manchester Cityja te Šahtara i Atalante. Objektivno, najveće šanse za prolaz u Ligu prvaka ima Šahtar, a u Europsku ligu Dinamo, no trener Talijana Gian Piero Gasperini smatra svoju momčad izuzetno snažnom.

"Znamo kako će utakmica protiv Šahtara biti teška. Ipak, postoji šansa da ostanemo u natjecanju i nadamo se da ćemo uspjeti u tome. Dosta toga ovisit će i o utakmici u Zagrebu, ali ja sam uvjeren da nam pobjeda donosi prolaz u nokaut fazu", rekao je Gasperini za Radio Anch'io Sport.

Talijanima je ovo bio prvi izlet u Ligi prvaka i zadovoljni su ostvarenim. Jasno, prolaz u osminu finala bio bi veličanstveni uspjeh, no niti odlazak u Europsku ligu ne bi bio mrzak Atalanti. Jasno, za ovo potonje bi se trebalo dogoditi da Atalanta svlada Šahtar, a Dinamo Manchester City, a to bi doista bili iznenađujući ishodi.

"Nadamo se da ćemo imati još prilika igrati u Ligi prvaka. Sretni bismo bili i s Europskom ligom. Čvrsto sam uvjeren kako europske utakmice obogaćuju momčad", dodao je trener Atalante.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!