Košarka

Šarić dobar u pobjedi Sunsa u Charlotteu, Bogdanović i Jazzeri "upali u rupu"

Branimir Korać • utorak, 03.12.2019.
Šarić dobar u pobjedi Sunsa u Charlotteu, Bogdanović i Jazzeri "upali u rupu"
Foto: EPA

Phoenix Sunsi upisali su pobjedu dok su Utah Jazzeri ušli u probleme i već drugu utakmicu zaredom izgledaju dosta loše. Dario Šarić odradio je jako dobar posao sa Sunsima dok je Bojan Bogdanović povezao dvije loše utakmice...

Phoenix Sunsi prekinuli su seriju poraza i nakon tri utakmice u kojima nisu slavili, napokon su došli do pobjede. Ona je stigla u Charlotteu gdje su Sunsi slavili sa 109:104.

Bio je to dvoboj kakvi se znaju viđati u NBA ligi, ali ovaj put završio je sretno za Phoenix. Naime na početku drugog poluvremena Sunsi su vodili s 20 poena razlike da bi se Hornetsi uspjeli vratiti i susretu okrenuti u potpunosti.

Imali su domaćini čak i lijepu prednost 104:97 na ulasku u zadnju minutu, činilo se da imaju pobjedu u rukama te da je ne mogu ispustiti, ali to je košarka, nikada se ne treba predavati. U zadnjoj minuti Sunsi rade 12:0, Charlotte ostaje bez ijednog poena od tih plus sedam i gubi utakmicu.

Puno su pomogle dvije vezane trice Kellyja Oubrea koji je drugom tricom 20 sekundi prije kraja doveo Sunse u vodstvo 105:104, nakon čega Hornetsi gube loptu, a Ricky Rubio s linije slobodnih bacanja podiže na 107:104. Uslijedila je promašena trica Devontea Grahama i ubačena bacanja Devina Bookera za kraj priče.

Dario Šarić proveo je na parketu 32 minute i za to vrijeme ostvario je double double učinak. Upisao je 16 poena (4/6 za dva, 1/5 za tri, 5/5 slobodna), uhvatio deset skokova i podijelio dvije asistencije.

Po 23 poena kod Sunsa upisali su Oubre (0/7 trica do one dvije ključne) i Booker.

Kod Hornetsa Marvin Williams upisao je 22 poena i pet skokova, Graham je dodao 15 poena i 13 asistencija te tricu 1/10, a Terry Rozier 13 poena i sedam skokova.

Jazzeri kao da nisu ništa naučili iz onog susreta protiv Toronto Raptorsa samo 24 sata ranije. Tada su već u prvom poluvremenu izgubili utakmicu kada su gubili na odmoru nevjerojatnih 77:37, a i u Philadelphiji su plesali po rubu slične katastrofe.

Još jednom su neshvatljivo loše odradili prvo poluvrijeme te su već sredinom druge četvrtine zaostajali ružnih 57:31. Kroz glavu su prolazile slike prošlog dvoboja i užasan nastup protiv Raptorsa stoga su vjerojatno bili zadovoljni što su razliku do odmora uspjeli spustiti ispod minus 20 (60:42).

U drugom poluvremenu polako su nagrizali zaostatak spustili se u završnici na minus sedam, ali bliže od toga nije išlo. Philadelphia je mirno privela utakmicu kraju i odnijela pobjedu 103:94.

Bojan Bogdanović povezao je dvije loše utakmice s tim da je ova bila još lošija od one u Torontu. Za 33 minute na parketu upisao je devet poena (2/6 za dva, 1/5 za tri, 2/2 slobodna) i dva skoka te tri izgubljene lopte.

Definitivno Jazzerima nedostaje onaj kolosalni učinak Bogdanovića koji donosi poene uz malo promašaja, ali i vuče momčad. Kada on igra dobro, Jazzeri pobjeđuju, kada on igra loše, Jazzeri gube.

Daleko najbolji kod Utaha bio je Rudy Gobert s 27 poena i 12 skokova dok je Donovan Mitchell dodao 18 poena, ali uz loš šut 6/19. Kod pobjednika Tobias Harris ubacio je 26 poena uz devet skokova, Al Horford dodao je 17 poena i osam skokova, a Joel Embiid 16 poena i 11 skokova.

NBA:
Charlotte Hornets - Phoenix Suns 104:109
Philadelphia 76ers - Utah Jazz 103:94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!