Košarka

Clippersi glatko slavili protiv Blazersa, Melo vraćen na zemlju

Branimir Korać • srijeda, 04.12.2019.
Clippersi glatko slavili protiv Blazersa, Melo vraćen na zemlju
Foto: EPA

Portland Trail Blazersi visoko su poraženi od Los Angeles Clippersa na gostovanju u LA-u, a obojica Hrvata koji su bili u akciji, igrali su malo i nisu se posebno istaknuli. Još manje igrao je Žižić u porazu Cavsa...

Iako je Kawhi Leonard napadački bio potpuno neraspoložen, Clippersi su upisali visoku pobjedu protiv Blazersa. Carmelo Anthony odnio je titulu igrača tjedna što je s pravom izazvalo velike polemike, a ovdje je vraćen na zemlju završivši tek na devet poena.

Blazersi su se dobro držali u prvom poluvremenu, ali u nastavku su domaćini uz standardno veliki doprinos klupe, posebno Harrella, uspjeli se odvojiti. Ovaj put uz njega je odličan bio Patterson, nešto skromniji Williams, ali bilo je dovoljno za pobjedu.

Ivica Zubac dobio je 14 minuta i upisao četiri poena (1/4 za dva, 2/2 slobodna) uz tri skoka i dvije blokade, a na drugoj strani Mario Hezonja za osam minuta ubacio je dva poena (1/3) uz tri skoka i dvije asistencije.

Harrell je upisao 26 poena i devet skokova, a Paul George 25 poena. Kod poraženih 20 poena ubacio je CJ McCollum ubacio je 20 poena, a Hassan Whiteside dodao je 18 uz 13 skokova. Anthony je stao na devet poena uz šut 2/9.

Cavsi su ubilježili novi ružan poraz, ovaj put protiv Pistonsa 127:94 na svom parketu, a sve je bilo riješeno već u prvom poluvremenu kada su gosti otišli na visoku prednost.

Otvorilo je to na kraju mogućnost nastupa i onima koji gotovo uopće ne igraju poput Ante Žižića koji jer na kraju upisao za četiri minute dva poena (1/3) i skoka.

U svakom pogledu Pistonsi su nadigrali Cavse, a predvodili su ih Blake Griffin s 24 poena i Andre Drummond sa 17 poena i 14 skokova te pet osvojenih lopti. Kod Cavsa Collin Sexton završio je s 22 poena.

Veliku večer imao je Bradley Beal, ali nije uspio spriječiti poraz svojih Wizardsa protiv Magica. Orlando je bio bolji sa 127:120 unatoč čak 42 poena Beala. Odlično su ga pratili s 21 poenom Davis Bertans i s 20 poena Isaiah Thomas, ali niti njihovih više od 80 poena nije bilo dovoljno. Na drugoj strani Evan Fournier ubacio je 31 poen, Magic je imao i dobru potporu s klupe, dovoljno za pobjedu.

Raptorsi nisu uspjeli ponoviti nastup kao protiv Jazzera koje su doslovno pregazili, protiv Miamija su upisali poraz u produžetku. Za sve je "kriv" Jimmy Butler koji je odigrao sjajnu utakmicu, upisao triple-double s 22 poena, 13 skokova i 12 asistencija i ključnom ulogom u produžetku.

Briljantni nastupi Luke Dončića više nisu vijest, to je nešto sasvim uobičajeno i nimalo ne čudi što je nosio Dallas i u 20. utakmici ove sezone. Slavili su kod Pelicansa, a Dončić je odradio ključnu ulogu s 33 poena i 18 skokova za samo 28 minuta na parketu.

18 skokova za vanjskog igrača za samo 28 minuta nešto je čemu se vrijedi diviti, općenito treba se diviti nevjerojatnim nastupima Slovenca koji nije s ovog planeta.

Spursi i Rocketsi igrali su dva produžetka, a James Harden završio je s 50 poena. Gotovo polovica došla je s linije slobodnih bacanja otkud je gađao savršenih 24/24, a iz igre nije bio tako dobar šutiravši 7/18 za dva i 4/20 za tri poena. No, treba i izbacati sve te lopte. Spursi su ipak slavili i to bez LaMarcusa Aldridgea uz utakmicu karijere Lonnieja Walkera koji je ubacio 28 poena.

Po 25 poena LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa bilo je dovoljno Lakersima za pobjedu protiv Nuggetsa 105:96. Još je pomogla i klupa, posebno Dwight Howard i Rajon Rondo, dovoljno za pobjedu.

NBA:
Cleveland - Detroit 94:127
Washington - Orlando 120:127
Toronto - Miami 110:121 produžetak
New Orleans - Dallas 97:118
San Antonio - Houston 135:133 dva produžetka
Denver - Los Angeles Lakers 96:105
Los Angeles Clippers - Portland 117:97

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!