Rukomet

Marino Marić jedini od Hrvata među strijelcima, Melsungen, Kiel i Lemgo na Final Fouru Kupa

Mihaela Bradovski • srijeda, 04.12.2019.
Marino Marić jedini od Hrvata među strijelcima, Melsungen, Kiel i Lemgo na Final Fouru Kupa
Foto: EPA

Nijemci su odradili susrete četvrtfinala Kupa, točnije njih tri dok ćemo posljednjeg sudionika završnog turnira saznati danas kada se sastaju Rhein-Neckar Löwen i Hannover Burgdorf...

Melsungen je prošao u polufinale DHB Pokala pobjedom protiv Füchsea iz Berlina 33:30. Bio je to najjači dvoboj koji je odigran u utorak, a domaćin je do pobjede došao preokretom u drugom poluvremenu. Füchse je vodio na odmoru 16:14, imao je prednost još na sredini drugog dijela, no onda je uslijedila serija 4:0 domaćina i potpuno odvajanje.

Kod Melsungena istaknuli su se Julius Kühn s devet golova te s po sedam Lasse Mikkelsen i Kai Häfner. Marino Marić dodao je dva pogotka kao jedini Hrvat među strijelcima. Kod berlinske momčadi Hans Lindberg upisao je 12 golova, a Jacob Holm pet.

Na završni turnir plasirao se i Lemgo koji je slavio kod Ludwigshafena 26:23. Samo jednom je domaćin došao do poravnanja i to na 1:1, ali u niz navrata bio je na golu zaostatka i prijetio povratkom, no Lemgo je izdržao i proslavio pobjedu.

Predvodili su ga Christoph Theuerkauf sa šest golova te Bobby Schagen i Andreas Cederholm s po pet. Kod domaćina Jerome Müller postigao je sedam pogodaka.

Zanimljivo je bilo u dvoboju između Stuttgarta i Kiela, a pobjedu je odnio Kiel koji je u gostima slavio s 35:34. Gosti su mogli i lakše do pobjede, imali su i sedam golova prednosti u drugom poluvremenu, no to su ispustili i u završnici se Stuttgart vratio na gol zaostatka, ali nije dobio priliku za potpuni povratak.

Niclas Ekberg upisao je deset pogodaka, a Nikola Bilyk šest dok je s druge strane sedam golova postigao David Schmidt, šest Patrick Zieker, a pet Dominik Weiss.

DHB Pokal, četvrtfinale:
Melsungen - Füchse Berlin 33:30
Ludwigshafen - Lemgo 23:26
Stuttgart - Kiel 34:35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!