Košarka

Ukić i Škifić dvoznamenkasti u neizvjesnim pobjedama

Matej Kačan • petak, 06.12.2019.
Ukić i Škifić dvoznamenkasti u neizvjesnim pobjedama
Foto: FaH

Nastavak natjecanja u drugom razredu francuske košarke, LNB Pro B ligi donio je dvije utakmice u kojima su zapažene uloge igrali hrvatski košarkaši...

Antibes Roka Lenija Ukića ne igra u zadovoljavajućoj formi, ali možda će tijesna pobjeda kod Mauriennea pomoći kao okidač za bolje predstave. Cijela utakmica bila je vrlo neizvjesna i nitko nije imao zapažena vodstva na kraju dionica, a Antibes je do pobjede došao pogotkom Bluea za 82:79 minutu prije kraja utakmice.

Burrows je smanjio na konačan rezultat za domaćina, a Ukić je imao tricu za lagodnije rješenje utakmice, ali je promašio. Ipak je hrvatski reprezentativac završio sa 16 poena uz četiri trice te je bio drugi strijelac svoje ekipe.

Do tijesne je pobjede došao i Saint-Chamond kod kuće protiv Denaina. Momčad iz francuskih Alpa gubila je kod kuće s 14 razlike na ulasku u posljednju dionicu, ali je sjajnih 25:10 u posljednjih 10 minuta bilo dovoljno za pobjedu.

Jure Škifić je kod pobjednika postigao 14 poena te je bio jedan od četvorice dvoznamenkastih, a zabio je i važan koš pri velikoj seriji za preokret gostiju. Njegova ključna dva poena bila su za 76:77 prilikom konačnog dostizanja vodstva gostiju.

Francuska, LNB Pro B:
Aix-Maurienne - Antibes 81:82
Saint-Chamond - Denain 82:80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!