Košarka

Mavericksi na balkanski pogon torpedirali Pelicanse

Matej Kačan • nedjelja, 08.12.2019.
Mavericksi na balkanski pogon torpedirali Pelicanse
Foto: EPA

U ranom subotnjem NBA terminu Dallas Mavericksi su u dvoboju mladih ekipa potpuno razbili Pelicanse iz New Orleansa sa 130:84...

Dallas Mavericksi nastavljaju sa sjajnim partijama pod vodstvom goruće senzacije, MVP kandidata Luke Dončića. Mavericksi su u subotnjoj matineji iskoristili poraz LA CLippersa te su se novom pobjedom popeli na drugo mjesto Zapada s tri i pol pobjede zaostatka za LA Lakersima.

Kroz prvu četvrtinu gledali smo kompetetivnu utakmicu u kojoj su Mavsi koketirali s dvoznamenkastim vodstvom, no Pelicansi su ipak održavali egal. U drugoj dionici su Pelicansi nakratko i preuzeli vodstvo, ali su Mavsi serijom 10:0 otišli na osam razlike, a Dončić je svojom serijom slobodnih bacanja donio i dvoznamenkastih +12 na poluvremenu.

U trećoj dionici dogodio se potpuni raspad Pelicansa. Dončić se potpuno razigrao te je krenuo secirati obranu Pelicansa, a sve su kažnjavali Porzingis, Hardaway i ostali. Epilog toga je bio rezultat od čak 40:14 u trećoj dionici, a do kraja je razlika išla i do maksimalnih 50 da bi se zaustavila na 46 za konačnih 130:84.

Dallas je predvodio balkanski duo. Dončić je postigao 26 poena uz devet dodavanja i šest skokova, a Boban Marjanović je uz 15 poena uhvatio čak 16 lopti. U crnoj večeri Pelicansa nije bilo svijetlih točki, tek je Redick ubacio 15, a pratili su ga Ingram i Holiday s po 14 poena.

NBA, subota:
Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 130:84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!