Nogomet

Podsjetnik na kalkulacije: Samo pobjeda Dinamu daje šansu za osminu finala Lige prvaka, važan i ishod u Harkivu

Branimir Korać • srijeda, 11.12.2019.
Podsjetnik na kalkulacije: Samo pobjeda Dinamu daje šansu za osminu finala Lige prvaka, važan i ishod u Harkivu
Foto: FaH

Kombinacija je puno, a ono što je najvažnije, sve tri momčadi koje se bore za mjesto u osmini finala Lige prvaka, mogu završiti i na drugom i na četvrtom mjestu...

Dinamo i Manchester City večeras u 18:55 sati počinju susret posljednjeg kola grupne faze Lige prvaka, susret je vrlo važan za Modre i potpuno nebitan za City. Da ikako mogu, Englezi bi preskočili ovaj dvoboj koji im ne može donijeti baš ništa dobroga, samo probleme i glavobolje.

No, to je njihov problem, Dinamo s druge strane ima tonu motiva, mora do pozitivnog rezultata, ali i nadati se da će u kombinaciji s njegovim rezultatom doći isti tako pozitivan i u Harkivu.

Ako Dinamo pobijedi, definitivno ostaje u Europi i ide u nokaut fazu. U slučaju pobjede Šahtara protiv Atalante, Dinamo će s pobjedom protiv Cityja u Europsku ligu, a ako Atalanta ostane neporažena, Dinamo ide u osminu finala Lige prvaka.

U slučaju remija u Maksimiru Dinamo ide u šesnaestinu finala Europske lige ili ispada. Najcrnji scenarij dogodio bi se kada bi Dinamo remizirao sa Cityjem, a Atalanta pobijedila u Ukrajini. Tada bi Modri pali na četvrto mjesto. U svim ostalim scenarijima Dinamo s remijem ostaje treći.

Ako Dinamo izgubi od Cityja, vrijedi sve isto kao i kod remija. Atalantina pobjeda izbacuje ga iz Europe, a svaki drugi ishod ostavlja ga na trećem mjestu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!