Nogomet

Vlašić donio pobjedu Moskovljanima u Barceloni, autogol Barišića i asistencija Brekala

Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.12.2019.
Vlašić donio pobjedu Moskovljanima u Barceloni, autogol Barišića i asistencija Brekala
Foto: EPA

Poznati su putnici u šesnaestinu finala Europske lige, a u skupinama G, H i I Hrvati su igrali zapažene uloge....

Skupina G

Porto - Feyenoord 3:2
Rangers - Young Boys 1:1

Porto je završio na prvom mjestu u skupini iako je na kraju imao negativnu gol razliku 8:9. U zadnjem kolu slavio je 3:2 protiv Feyenoorda u susretu u kojem su golovi padali u prvom poluvremenu.

Porto je poveo 2:0 golovima Marulande Fernanda Luisa Diaza i autogolom Tyrella Malacije, ali Feyenoord se ekspresno vraća preko Botteghina i Sama Larssona. Ipak Tiquinho Soares donosi pobjedu Portu u 34. minuti.

Dalje idu i Rangersi kojima je za prolaz bio dovoljan remi protiv Young Boysa. Vrlo dobro odigrao je Borna Barišić sve do 89. minute kada je postigao autogol i unio malo drame u završnicu.

Poveo je domaćin golom Alfreda Morelosa, a onda je Barišić loše reagirao i nespretno poslao loptu u svoju mrežu. Barišić i Katić odigrali su cijelu utakmicu.

Rezultati by SofaScore

Skupina H

Espanyol - CSKA 0:1
Ludogorec - Ferencvaros 1:1

Espanyol je već osigurao prvo mjesto dok su Moskovljani znali da ne mogu s četvrtog stoga su odigrali utakmicu bez ikakvog imperativa.

Pobjedu je odnio CSKA koji je u gostima slavio 1:0 golom Nikole Vlašića u 84. minuti. Vlašić je primio loptu u 16 metara, izborio se za prostor i odlično opalio u donji kut. Vlašić je igrao do 86. minute, a Kristijan Bistrović odradio je cijelu utakmicu.

Ferencvaros je trebao pobjedu u Bugarskoj, ali se na kraju morao zadovoljiti remijem. Ludogorec mu je tako uzvratio za izbacivanje iz pretkola Lige prvaka i eliminirao ga je iz Europske lige.

Jody Lukoki sredinom prvog poluvremena donio je vodstvo domaćinu, a tek u sudačkoj nadoknadi Mađari su poravnali preko Nikolaja Signeviča.

Rezultati by SofaScore

Skupina I

Gent - Oleksandrija 2:1
Wolfsburg - St. Etienne 1:0

Belgijski Gent koji je bio koban za Rijeku završio je na prvom mjestu u skupini pobjedom protiv Oleksandrije 2:1. Već u prvih 15 minuta Gent je imao 2:0 golovima Laurenta Depoitrea, a Denis Mirošničenko samo je smanjio na 2:1.

Wolfsburg je završio na drugom mjestu pobjedom protiv St. Etiennea 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Paulo Otavio u 52. minuti na dodavanje Josipa Brekala.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!