Košarka

Blazerse klupa pokopala u Coloradu, nevjerojatni Dončić oduševio i Meksikance, Embiid se naljutio

Branimir Korać • petak, 13.12.2019.
Blazerse klupa pokopala u Coloradu, nevjerojatni Dončić oduševio i Meksikance, Embiid se naljutio
Foto: EPA

Samo četiri susreta odigrana su noćas u NBA ligi, jedan na meksičkom tlu, a ostali na uobičajenim lokacijama. Na parketu je bio Mario Hezonja, potpuno neprimjetan...

Denver Nuggetsi upisali su pobjedu protiv Hezonjinih Blazersa sa 114:99. Portland jednostavno nije imao dovoljno raspoloženih igrača, kada se doda kraća rotacija i samo devet poena s klupe i to sve od jednog igrača, jasno je zašto je tako završilo.

Klupa Blazersa nije pružila nikakav doprinos, uglavnom je Portland tonuo u minus kada starteri nisu bili na parketu dok je Denver s druge strane s klupe dobio 46 poena. Velika je to razlika i najčešće nenadoknadiva.

Portland se držao do završnice treće četvrtine, u nekoliko navrata bio je na posjed do vodstva, ali četvrtinu su Nuggetsi zaključili s 10:0 i pobjegli na dvoznamenkastu prednost koju su lakoćom čuvali do kraja susreta.

Po 20 poena upisali su Nikola Jokić (11 skokova, šest asistencija) i Jerami Grant (trica 5/6, pet skokova), a po 15 poena dodali su Will Barton (11 skokova) i Gary Harris.

Kod Portlanda Hassan Whiteside je upisao učinak karijere s 33 poena i 11 skokova, Carmelo Anthony dodao je 20 poena i devet skokova, a Damian Lillard 13 poena i 11 asistencija. Mario Hezonja neprimjetan, za 14 minuta promašaj za dva i dva uhvaćena skoka.

Cleveland Cavaliersi upisali su osam uzastopnih poraza, a serija je prekinuta u San Antoniju gdje su slavili protiv Spursa sa 117:109 u produžetku i to samo potvrđuje kakvu sezonu Spursi imaju. Produžetak je Cavsima donio Kevin Love tricom u posljednjim sekundama, a u dodatnih pet minuta Cleveland je bio bolji i odnio pobjedu.

Najbolji kod pobjednika bili su Love s 30 poena i 17 skokova, Collin Sexton s 28 poena i Jordan Clarkson s 25 poena. Ante Žižić i dalje ne igra. Kod Spursa DeMar DeRozan ubacio je 21 poen, a LaMarcus Aldridge 18 poena uz deset skokova.

Shaq i Chuck kritizirali su Joela Embiida da ne igra niti blizu svog potencijala, a onda je on na teškom gostovanju isporučio jednu od svojih najboljih utakmica u karijeri. U gostima kod Bostona koji je bio jedna od rijetkih momčadi koja dosad nije imala nijedan poraz kod kuće Sixersi su slavili sa 115:109 zahvaljujući baš Embiidu.

Embiid je u četvrtoj dionici ubacio 16 poena, u zadnjih 26 sekundi šutirao je slobodna bacanja 5/6 i držao Celticse na sigurnom odstojanju te pokazao da može ipak više od onog što je pokazivao.

Susret je završio s 38 poena, 13 skokova i šest asistencija, a Tobias Harris dodao je 23 poena, osam skokova i sedam asistencija. Kod Bostona Kemba Walker ubacio je 29 poena uz osam asistencija, a Enes Kanter 20 poena uz devet skokova.

Detroit Pistonsi i Dallas Mavericksi susreli su se u Mexico Cityju, a Mavericksi su, naravno, zahvaljujući čudesnom Luki Dončiću došli do pobjede 122:111.

Dončić je odigrao još jednu nevjerojatnu utakmicu, upisao je svoj osmi triple double učinak sezone. Ovo mu je drugi ovosezonski triple-double učinak s 40 ubačenih poena i ujedno je prvi igrač u povijesti koji je došao do drugog triple-doublea s tolikim brojem poena prije 21. rođendana.

Susret je završio s 41 poenom, 12 skokova i 11 asistencija, Seth Curry je dodao 30 poena i sedam skokova (prvi nakon Jasona Terryja 2012. godine kod Dallasa s klupe s 30+ poena), a Kristaps Porzingis dodao je 20 poena i osam skokova.

Kod Pistonsa Andre Drummond unatoč problemima s alergijom ubacio je 23 poena uz 15 skokova, a Derrick Rose dodao je 19 poena. Još jednu jako lošu utakmicu odigrao je Blake Griffin koji je šutirao 3/16 uz tricu 1/10.

NBA:
Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 114:99
San Antonio Spurs - Cleveland Cavaliers 109:117 (produžetak)
Boston Celtics - Philadelphia 76ers 109:115
Detroit Pistons - Dallas Mavericks 111:122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!