Zimski sportovi

Hrvatski hokejaši pregazili Bugarsku na otvaranju olimpijskih pretkvalifikacija u Sisku

Branimir Korać • petak, 13.12.2019.
Hrvatski hokejaši pregazili Bugarsku na otvaranju olimpijskih pretkvalifikacija u Sisku
Foto: Pixsell

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu na odličan način otvorila je nastup na olimpijskim pretkvalifikacijama u Sisku. Bugarska je bila neravnopravan protivnik o čemu svjedoči i konačnih 12:1 u korist Hrvatske...

Hrvatska i Bugarska dva su različita svijeta u hokeju na ledu. Vidjelo se to i u ovom susretu prvog kola olimpijskih pretkvalifikacija na turniru kojem je domaćin Sisak.

Konačnih 12:1 za Hrvatsku dovoljno pokazuje kolika je razlika u kvaliteti između ovih reprezentacija. Bugari nisu imali baš nikakve šanse za izbjeći visok poraz, a kamoli da bi zaprijetili Hrvatskoj.

Tri minute trebalo je Hrvatskoj za prvi pogodak, a onda je Ivo Kaleb poslao pak u mrežu. Do kraja prve dionice pogađali su još i Stjepan Čizmadija i Dominik Kanaet, a omjer udaraca na gol bio je nevjerojatnih 24:0 za Hrvatsku.

U drugoj trećini Hrvatski postiže još dva gola preko Tadije Mirića i Ivana Puzića da bi potpuni raspad Bugarske uslijedio u trećoj trećini.

Hrvatska tu zabija čak sedam golova, Filip Jarcov postiže hat-trick, a po jedan gol dodaju Kanaet, Bruno Fićur, Luka Mikulić i Kaleb.

Bugari su imali zadnju riječ i u zadnjoj minuti utakmice golom Aleksandra Gaceva smanjili su na konačnih 12:1.

U subotu od 19 sati Hrvatska igra protiv Turske koja je na startu izgubila od Srbije 8:3.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!