Košarka

Medveščak odnio pobjedu s Baldekina u tijesnoj i nervoznoj završnici

Branimir Korać • nedjelja, 15.12.2019.
Medveščak odnio pobjedu s Baldekina u tijesnoj i nervoznoj završnici
Foto: Pixsell

Košarkašice ovog vikenda imaju na rasporedu osmo kolo, a u subotu su odigrana tri susreta. Svakako najzanimljiviji bio je onaj u Šibeniku...

U osmom kolu 1. HKL za žene Šibenik je poražen na svom parketu protiv Medveščaka. Ovo je treći poraz za Šibenčanke koje su pale u završnici susreta. Naime u zadnjoj minuti Katarina Puljić imala je dva slobodna bacanja za poravnanje, ali pogodila je samo jedno i tako smanjila zaostatak na 66:65. Nakon toga suci uzimaju loptu Šibenčankama, Stipe Bralić zarađuje isključenje zbog prosvjeda, ali Anđela Strize ne ubacuje dva slobodna bacanja. Kako je lopta ostala u posjedu Medveščaka, napravljen je prekršaj nad Anom Petrak koja ubacuje dva bacanja, zatim domaće igračice gube loptu, a b>Anet Mrdalj zaključuje priču i postavlja rezultat na konačnih 70:65.

U pobjedničkom sastavu Ana Mandić ubacila je 18 poena i uhvatila osam skokova, a Ana Petrak dodala je 17 poena, deset asistencija i devet skokova. Kod Šibenika Josipa Silov ubacila je 17 poena, a Antonija Chiabov 14 poena i osam skokova.

FSV je prekinuo seriju poraza pobijedivši na svom parketu Brionku iz Pule koja ostaje na dnu ljestvice bez ijedne pobjede. FSV je glatko slavio sa 78:59, a pobjeda je mogla biti još uvjerljivija.

Karin Škapin s 22 poena i 13 skokova predvodila je FSV, 14 poena i osam skokova upisala je Laura Bašek, a 13 poena, osam skokova, devet asistencija i sedam ukradenih lopti Anja Perko. Kod Brionke Sara Borić ubacila je 17 poena uz osam skokova, a Sara Simović 14 poena uz deset skokova i šest asistencija.

Pobjedu iz Zadra odnosi Plamen Požega koja je slavila sa 76:66. Presudio je bolji ulazak gošći u drugo poluvriejeme, tu su stvorile razliku i povratka nije bilo.

Jessica Warren bila je nezadrživa s 28 poena i 20 skokova, a kod domaćina Nika Jelenković uabcila je 22 poena.

1. HKLŽ, osmo kolo:
Šibenik - Medveščak 65:70
FSV - Brionka Pula 78:59
Zadar - Plamen Požega 66:76

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!