Nogomet

Nekoliko megadvoboja u osmini finala Lige prvaka, odmah će ispasti Manchester City ili Real Madrid

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 16.12.2019.
Nekoliko megadvoboja u osmini finala Lige prvaka, odmah će ispasti Manchester City ili Real Madrid
Foto: EPA

Održan je ždrijeb osmine finala Lige prvaka, a donosi nam nekoliko sjajnih dvoboja. Na papiru najzvučniji je sraz Pepa Guardiole i Zinedinea Zidanea, pa će tako vrlo brzo ispasti Real ili Manchester City...

U Nyonu je održan ždrijeb osmine finala Lige prvaka i već sada možemo s nestrpljenjem čekati neke od velikih dvoboja. Neki su imali više, a neki manje sreće u ždrijebu, ali znalo se da će biti tako i bilo je nemoguće posložiti osam parova s izrazitim favoritima.

Odmah upada u oči veliki dvoboj između Real Madrida i Manchester Cityja, jedan od velikana koji ima na piku i titulu prvaka Europe oprostit će se već u osmini finala. Real ima više iskustva u odlasku u kasnije faze, a Pep Guardiola ne može biti zadovoljan jer je Liga prvaka jedini trofej koji mu sa Cityjem nedostaje, a odmah ima paklen ždrijeb.

Dortmundska Borussia zadat će dosta glavobolje PSG-u, bit će to dvoboj mladih zvijezda Jadona Sancha i Kyliana Mbappea i parižani ne mogu mirno spavati.

Neće biti lako niti Diegu Simeoneu i Jürgenu Kloppu, u tim dvobojima sve će prštati pod energije na obje strane i pitanje je hoće li Simeone pronaći načina za ugušiti i umrtviti Liverpool.

Frank Lampard s mladim, možda i redizajniranim Chelseajem napada minhenski Bayern koji ove sezone s Otoka ima krasne uspomene. Dovoljno je da se prisjeti kako je Tottenham prošao, ali Chelsea igra pravi, otvoren, napadački, nogomet pun energije, neće ni Bayernu biti lako.

Jedini koji su na papiru ipak favoriti su Juventus i Barcelona, malu prednost ima i Mourinho nad Nagelsmannom, a Dinamova Atalanta ide na Valenciju.

Prve utakmice osmine finala na rasporedu su 18. i 19. te 25. i 26. veljače, a uzvrati 10. i 11. te 17. i 18. travnja.

Parovi osmine finala:
Borussia Dortmund - PSG
Real Madrid - Manchester City
Atalanta - Valencia
Atlético Madrid - Liverpool
Chelsea - Bayern
Olympique Lyon - Juventus
Tottenham - RB Leipzig
Napoli - Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!