Košarka

Rubio promašio tricu za pobjedu, tri vrlo dobre četvrtine Šarića, Hezonju muče leđa

Branimir Korać • utorak, 17.12.2019.
Rubio promašio tricu za pobjedu, tri vrlo dobre četvrtine Šarića, Hezonju muče leđa
Foto: EPA

Portland Trail Blazersi tijesno su slavili u Phoenixu gdje su bili bolji od Sunsa sa 111:110. Koš uz dodatno slobodno bacanje Damiana Lillarda donijeli su pobjedu Blazersima u tijesnoj završnici koja je mogla otići i na stranu Sunsa...

Portland Trail Blazersi upisali su pobjedu u Phoenixu gdje su svladali Sunse sa 111:110. Blazersi su odigrali dobru utakmicu i ubilježili 11. ovosezonsku pobjedu s čime su se izjednačili s Phoenixom, ali imaju dva poraza više i još uvijek nisu uhvatili Sunse u poretku.

Raduje još jedna dobra predstava Darija Šarića koji je odigrao vrlo dobro u prve tri četvrtine, u četvrtoj je ipak malo ispao iz ritma te je izašao s parketa pet minuta prije kraja, Sunsi su se vratili u utakmicu, a Šarić je ostao na klupi do kraja.

Inače Phoenix je bolje izgledao u prvom poluvremenu, Portland je vrlo loše krenuo, nije izgledao dobro i Sunsi su to koristili. Posebno loše Blazersi su izgledali u fazi obrane gdje su opet dopustili protivniku previše koševa.

U drugoj dionici Phoenix je imao i 16 poena prednosti, ali malo pomalo Portland je smanjivao zaostatak i u trećoj četvrtini preuzeo vodstvo.

U zanimljivoj završnici susreta Kelly Oubre ubacio je tricu uz prekršaj te odveo Sunse do vodstva 110:108 32 sekunde prije kraja nakon čega Damian Lillard odlazi u prodor i ubacuje uz prekršaj Baynes. Lillard je dodao i slobodno bacanje te je Portland poveo 111:110.

U zadnjem napadu Sunsa, dvije sekunde prije kraja tricu je gađao Ricky Rubio, nije pogodio i Blazersi odnose pobjedu.

Nakon što su u prvom poluvremenu dozvolili 67 poena, u drugom dijelu izgledali su bolje u obrani i Sunsi su ubacili tek 43 poena.

CJ McCollum ubacio je 30 poena uz sedam skokova i šest asistencija, Lillard je dodao 27 poena uz pet asistencija, Carmelo Anthony 23 poena uz osam skokova, a Hassan Whiteside deset poena uz 14 skokova. Mario Hezonja bio je kratko u igri, svega pet minuta i ubacio dva poena s linije slobodnih bacanja uz uhvaćen skok. Imao je problema s leđima i nije ulazio u nastavku susreta.

Sunsi su igrali bez ozlijeđenog Devina Bookera i zadnji put bez suspendiranog Deandrea Aytona. Oubre je ubacio 24 poena, po 17 su dodali Frank Kaminsky (pet skokova, pet asistencija) i Šarić (4/5 za dva, 1/5 za tri, 4/4 slobodna) uz sedam skokova, a Ricky Rubio završio je s deset poena, 11 skokova i 14 asistencija.

NBA:
Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 110:111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!