Rukomet

Slovenija napokon dobila izbornika, Ljubomir Vranješ naslijedio Vujovića

Mihaela Bradovski • utorak, 17.12.2019.
Slovenija napokon dobila izbornika, Ljubomir Vranješ naslijedio Vujovića
Foto: Davor Sajko

Slovenska rukometna reprezentacija dobila je novog izbornika. Veselin Vujović trebao je voditi Sloveniju na Europsko prvenstvo, no smijenjen je i reprezentacija je završila u rukama Ljubomira Vranješa...

Manje od mjesec dana uoči početka Europskog prvenstva Slovenija je dobila novog izbornika muške rukometne reprezentacije. Na klupu dolazi Ljubomir Vranješ, bivši švedski reprezentativac koji je kao trener sedam godina vodio Flensburg, a kraće vrijeme bio je izbornik Srbije i Mađarske te vodio Veszprem. Trenutno radi i kao trener Kristianstada.

S Vranješom je potpisan ugovor u trajanju do ljeta 2024. godine, a i Slovenci i Vranješ očekuju plodnu suradnju. Prvi pomoćnik bit će mu Uroš Zorman kojem se nudila opcija preuzimanja uloge izbornika, no ipak je odlučio ostati pomoćnikom, a on je zajedno s direktorom reprezentacije odredio popis od 28 igrača kandidata za Euro.

"Mjesto izbornika Slovenije za mene predstavlja veliku čast. Radujem se suradnji s iznimnim igračima i stručnim stožerom, a siguran sam da smo spremni za naporan rad kako bi došli do rezultata. Pred nama je Europsko prvenstvo i važne pripreme prije odlaska u Švedsku", ističe Vranješ.

Slovenija će na Europskom prvenstvu biti smještena u skupini sa Švedskom, Švicarskom i Poljskom, a u prvoj fazi natjecanja igrat će u Göteborgu, Vranješovom rodnom mjestu. Prve dvije reprezentacije iz skupine prolaze u sljedeću rundu, a ona će se igrati u Malmöu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!