Nogomet

Roberto Firmino golom u sudačkoj nadoknadi odveo Liverpool u finale

Branimir Korać • srijeda, 18.12.2019.
Roberto Firmino golom u sudačkoj nadoknadi odveo Liverpool u finale
Foto: EPA

U finalu Svjetskog klupskog prvenstva igrat će Liverpool i Flamengo. Brazilci su u utorak izborili finale pobjedom protiv Al Hilala, a dan kasnije Barcelona je s 2:1 golom u sudačkoj nadoknadi stigla do pobjede protiv Monterreyja...

Meksički Monterrey pokazao se kao vrlo dobra momčad. Meksički klubovi i inače su vrlo neugodni, u svojim redovima imaju niz kvalitetnih igrača pa je tako Monterrey držao Liverpool u neizvjesnosti do same završnice, sudačke nadoknade, kada je neodlučnu reakciju obrane kaznio Roberto Firmino i odveo Redse u finale.

U prvih desetak minuta igralo se relativno mirno, ritam nije bio visok, ali onda je stigao pogodak. U 12. minuti Salah je fantastično proigrao Nabyja Keitu koji dolazi sam pred vratara i gura loptu u mrežu za 1:0.

Kratko je Liverpool bio u vodstvu. Već dvije minute kasnije Monterrey dolazi do poravnanja. Obrana Liverpoola nanizala je nekoliko loših reakcija, prvo nije uspjela očistiti loptu iz svog kaznenog prostora, zatim je Pabon iskosa ostao sam i pucao, Alisson je kratko odbio loptu, samo do Funes Morija koji je bio potpuno sam i lakoćom je zabio.

Do kraja prvog dijela pogodaka više nije bilo, a nekako se tih 1:1 činilo i najpravednijim.

U drugom dijelu Klopp je ubacio u igru Sadija Manea i Roberta Firmina koje je planirao odmoriti, Redsi su počeli pritiskati i u konačnici su nakon nekoliko propuštenih prilika došli do pogotka.

Već se činilo da će susret otići u produžetke, a onda se Salah sjajno izborio za jednu loptu, Trent Alexander-Arnold ubacio je pred gol gdje do lopte dolazi Roberto Firmino i skreće je u mrežu za 2:1.

Do kraja susreta Redsi su zadržali prednost i izborili prolaz u finale gdje neće imati jednostavan posao protiv Flamenga.

Svjetsko klupsko prvenstvo, polufinale:
Liverpool - Monterrey 2:1

Monterrey - Liverpool Rezultati uživo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!