Nogomet

Kamp Hrvatske bit će blizu Glasgowa, igrat će se i prijateljska utakmica protiv Francuske

hns.family, Petar Jenjić • četvrtak, 19.12.2019.
Kamp Hrvatske bit će blizu Glasgowa, igrat će se i prijateljska utakmica protiv Francuske
Foto: Pixsell

Po završetku redovne Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, predsjednik Davor Šuker održao je konferenciju za medije...

Vatreni uoči Europskog prvenstva igrat će prijateljsku utakmicu protiv Francuske, a očekuje se i prijateljski susret u Osijeku, ističe predsjednik Saveza Davor Šuker.

"Kamp reprezentacije bit će blizu Glasgowa. Hrvatska će igrati dvije prijateljske utakmice u ožujku te dvije u lipnju uoči samog početka Europskog prvenstva - jednu u Osijeku te najvjerojatnije protiv Francuske na Saint Denisu. Žao mi je što ipak nećemo zaigrati na turniru u Dohi. Za dogovaranje prijateljskih utakmica sam zadužen ja osobno, a uvijek smo o datumima i gradovima razgovarali i s izbornikom i team managericom i radili smo najbolje što možemo."

"Velika natjecanja su nam prioritet i raduje me odlazak na Europsko prvenstvo. Nadam se prolasku skupine, a treba pohvaliti i pomlađivanje A-reprezentacije, kao i rad svih zaposlenika u Hrvatskom nogometnom savezu. FIFA i UEFA zadovoljni su hrvatskim radom. Mnogo ulažemo i u ženski nogomet, a moramo još i više kako bi Hrvatska napredovala na ljestvicama Fife i Uefe."

Ponovno je govorio o infrastrukturi te se nada da će jednom imati stadion.

"Mislio sam da više neću govoriti o infrasturkturi, ali srce me boli zbog toga. No, mogu se samo ponavljati. Sve što počne obično se završi loše, to nije lak posao i moramo promišljati o svemu. Nadam se da ćemo jednom imati stadion, makar i za 20.000 ljudi, da navijači mogu dostojno doći na utakmicu. Ovo što se događa na našim stadionima nije normalno. Nadam se da će biti bolje, to je želja HNS-a i njegovih zaposlenika. Ne treba nam veliki projekt, može i manji kako bismo mogli biti domaćini većih europskih utakmica. HNS nije građevinska tvrtka, mi ovisimo o lokalnoj samoupravi, gradovima i državi. Moć nogometa su projekti poput HatTricka, Forwarda i Hrvatska ima dobar temelj."

Uvođenjem sustata VAR-a trebao bi donijeti što manje pogrešaka, kojih će uvijek biti

"Provest ćemo program na dobrobit klubova, navijača i televizije, i nadam se da će se što manje griješiti. VAR nije lak projekt, a vodilja nam treba biti NFL. Greške postoje, navijači ne žele više minuta gledati sudačko odlučivanje, no ulažu se iznimno velika sredstva i nadam se da ćemo doći do trenutka kada suci imaju dobru komunikaciju za dobrobit svih nas."

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!