Nogomet

Kulešević: "Da bismo ispunili ciljeve, svi moramo biti bolji za barem 20-30 posto"

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 19.12.2019.
Kulešević: "Da bismo ispunili ciljeve, svi moramo biti bolji za barem 20-30 posto"
Foto: FaH

Osječani su na odmoru, a trener Ivica Kulešević poručuje kako će u drugom dijelu svi morati biti značajno bolji ako žele ispuniti ciljeve...

Osijek je trenutno četvrti na tablici s 33 osvojena boda u 19 dosad odigranih susreta u HT Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Osječka momčad ima bod zaostatka za trećeplasiranom Rijekom i dva manje u odnosu na Hajduk koji nakon jesenske polusezone zauzima drugo mjesto. Ostvareno je devet pobjeda, šest puta su Bijelo-plavi svoje utakmice završavali neriješenim ishodom, a doživjeli su četiri poraza. Trener Ivica Kulešević globalno je ocijenio dosadašnji učinak:

"Generalno je prisutno zadovoljstvo, no moglo je biti i bolje. Vraćajući se na početak sezone, sigurno nismo bili u podređenom položaju u dvostrukom ogledu s CSKA-om, naprotiv. Rekao bih da smo tada nesretno eliminirani. U prvenstvu nam se nije dogodio nekakav značajniji pobjednički niz, ali s druge strane nismo upadali niti u krize koje su se znale pojaviti kod naših konkurenata, izuzev Dinama koji se odvojio na vrhu ljestvice. Napravili smo sasvim solidan temelj da bismo u drugom dijelu sezone ostvarili svoje ambicije koje nisu male. Morat ćemo, zasigurno, smanjiti oscilacije koje su nam uvjetovali gostujući nastupi, a i nadam se da će ozljeda biti manje nego jesenas jer i to nekada utječe na izvedbu."

Osvrnuo se kormilar osječkog prvoligaša i na činjenicu da je u Kupu Hrvatske u prethodnim nastupima odrađen vrlo dobar posao.

"Bez obzira na protivnike, bili smo poprilično uvjerljivi u tim ogledima u kojima smo redovito bili gosti. Uostalom, postigli smo 13 golova, dok niti jedan nismo primili. Bez obzira na to što i ove sezone imamo najteži ždrijeb u polufinalu, ne želimo stati na ulasku među četiri najbolje momčadi i zadovoljiti se postignutim. Čekamo pobjednika dvoboja između Rijeke i Dinama, nadajući se da bismo uz našu najbolju prezentaciju mogli izboriti i finale."

Osijek je bio vrlo siguran i uvjerljiv domaćin u dosadašnjim ogledima. U igri je bilo 30 bodova u Gradskom vrtu, a osvojeno ih je 26, uz napomenu da Kulešević u svom mandatu ima stopostotni učinak!

"Lijepo to zvuči i vrlo je bitno i nadalje ostati goropadan na domaćem terenu. Međutim, jasno je da ne smijemo ostati skromni u gostima gdje smo uspjeli uzeti ne baš ohrabrujućih sedam bodova. To ćemo morati bitnije poboljšati. Generalno govoreći, mislim da će svaki igrač, ali i svi mi ostali uz momčadi, morati biti barem za još 20 do 30 posto bolji nego protekle jeseni. To je nužno da bismo ispunili ciljeve."

Nerijetko se govori o tome da je igrački kadar Osječana i širok i kvalitetan te da se može ambiciozno upustiti u borbu za što bolji natjecateljski doseg..

"I ja ću se složiti da nam je potencijal dosta velik, moglo bi se reći i zanimljiv u kontekstu onoga što bismo željeli ostvariti. Ono što nas je ponekad kočilo odnosi se na veći broj ozljeda i to vrlo bitnih igrača u našoj koncepciji. Iz kola u kolo nam je netko nedostajao, izostajala su i po dvojica-trojica, da bismo se tek u završnici uspjeli kompletirati. Pritom treba imati u vidu da ni tada oporavljenici nisu mogli pružiti svoje najbolje partije, budući da se stanka morala odraziti na njihov doprinos momčadi. Što se tiče onih koje smo doveli u prošlom prijelaznom roku, pojedinci su se nešto kasnije priključili, tako da su morali proći i proces prilagodbe, a kako je to sada iza njih, vjerujem da će i oni na proljeće biti na višoj razini."

Kulešević je dodao da je bilo puno više dobrih nego loših stvari. Dotaknuo se i sustava igre kojega se nije striktno držao…

"Vjerujem da možemo bolje, tomu ćemo svakako težiti. Kada govorimo o formaciji, oni koji pozornije prate sve te stvari znaju da je naša momčad selektirana za igru s trojicom centralnih braniča. U tom smislu nije bilo uputno raditi nekakve posebne preinake jer je uvijek poanta izvući najviše što se može iz postojećeg kadra. U kojem ćemo rasporedu igrati na proljeće, vidjet ćemo kroz zimske pripreme."

U svakom prijelaznom roku ljudi iz sportskog sektora Bijelo-plavih aktivno se uključuju ne bi li se momčad ne samo dodatno popunila, nego prvenstveno osnažila…

"Nisam upoznao kolegu koji ne bi želio poneko pojačanje. U prosincu i siječnju je to ipak dosta teže realizirati nego u ljetnim mjesecima. Jasno je da ne tražimo prinove, nego isključivo one igrače koji nam odmah mogu biti od značajne pomoći. Naravno da želimo biti još jači, bolji i kompaktniji, pa je moguće da se, ako se ukaže prilika, osnažimo na nekim pozicijama, završno je istaknuo osječki kormilar."

AUTOR: NK Osijek

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!