Nogomet

Flamengo čvrst protivnik: Liverpool trebao produžetke za titulu svjetskog klupskog prvaka

Jan Šneler • subota, 21.12.2019.
Flamengo čvrst protivnik: Liverpool trebao produžetke za titulu svjetskog klupskog prvaka
Foto: EPA

U finalnoj utakmici Svjetskog klupskog prvenstva, Liverpool je nakon produžetaka slavio protiv brazilskog Flamenga...

Po prvi put u svojoj dugogodišnjoj povijesti Liverpool je postao svjetski klupski prvak. Naime, 2005. godine kada je Liverpool osvojio naslov Lige prvaka, u finalu Svjetskog klupskog prvenstva poraženi su od Sao Paula. Večeras su ipak slavili, protiv Flamenga, ali nakon produžetaka.

Ove utakmice sigurno nisu najdraže europskim momčadima jer dolaze u najgore vrijeme, ali Liverpool je istrčao na stadionu Khalifa International u Dohi u prvoj postavi. Svojom standardnom igrom, Redsi su nastojali slomiti protivnika, ali usprkos brojnim prilikama, golova nije bilo.

Već u prvoj akciji, Roberto Firmino pucao je malo previsoko, a samo par minuta kasnije Trent Alexander-Arnold također je promašio vrata za par desetaka centimetara. Flamengo je imao prednost u posjedu, ali što se tiče prilika, većinom su to bili udarci iz daljine te nisu značajnije ugrožavali Alissona Beckera.

U nastavku nešto bolja igra Redsa, ali i Flamenga i puno kvalitetnijih prilika. Probudio se i Mohamed Salah koji je čak i postigao pogodak u 76. minuti, ali iz evidentnog zaleđa. U sudačkoj nadoknadi, Liverpool je zaradio kazneni udarac, ali naknadnim gledanjem videosnimke, odluka je poništena.

To je ujedno značilo da se ide u produžetke u kojima je Liverpool konačno poentirao. Sadio Mane uposlio je Firmina koji zabija i još jednom na ovom natjecanju spašava Liverpool. Redsi su tako došli do naslova iako Jurgen Klopp sigurno neće biti oduševljen što su neki igrači igrali 120 minuta, a za samo pet dana ih, na popularnom Boxing Dayu čeka ogled s Leicesterom.

Svjetsko klupsko prvenstvo, finale:
Liverpool - Flamengo 1:0*
*nakon produžetaka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!