Košarka

Vratio se Dončić i odmah vodio Dallas do pobjede protiv Spursa

Branimir Korać • petak, 27.12.2019.
Vratio se Dončić i odmah vodio Dallas do pobjede protiv Spursa
Foto: EPA

Osim dvoboja Jazzera i Blazersa, odigrano je još pet susreta u NBA ligi, a među njima se istaknuo dvoboj Mavericksa i Spursa s povratnikom nakon ozljede Lukom Dončićem...

Vratio se Luka Dončić i odmah skoro upisao triple-double, kao da niti nije pauzirao zbog ozljede. Mavericksi su odmah upisali pobjedu, slavili su sa 102:98 iako su prilično loše odradili završnicu susreta. Vodili su u završnici 102:85 pa dopustili Spursima da zaključe dvoboj s 13 poena u nizu i smanje na 102:98. Nakon što je Derrick White u završnici promašio tricu za minus jedan, Mavsi su se napokon mogli opustiti.

Dončić je utakmicu okončao s 24 poena, deset skokova i osam asistencija, a Tim Hardaway dodao je 17 poena. Kod Spursa DeMar DeRozan ubacio je 21 poen uz pet skokova, a Rudy Gay dodao je 18 poena i osam skokova.

Okalhoma City Thunder prespavao je ulazak u drugo poluvrijeme i upisao je poraz protiv Memphisa na svom parketu 110:97. Nedavno je Memphis imao 24 poena prednosti protiv Thundera u trećoj dionici i sve to prosuo te izgubio, ali ovaj put nije si dopustio takvo što i upisao je pobjedu.

Jonas Valančiunas ubacio je 21 poen, a Jaren Jackson dodao je 20 poena. Kod Thundera Chris Paul ubacio je 23 poena uz 11 asistencija i šest skokova, Shai Gilgeous-Alexander dodao je 21 poen, a Dennis Schröder 20 poena.

Što se kvalitete tiče, jako lošu utakmicu odigrali su Netsi i Knicksi. Brooklyn je iz igre šutirao samo 27 posto što je najmanje ove sezone, iz reketa je ubacio tek 14 poena i odigrao dosta loše. Knicksima je to bilo dovoljno i uzeli su pobjedu.

Odličnu utakmicu odigrao je Julius Randle koji je ubacio 33 poena (5/9 trica) uz osam skokova, Marcus Morris dodao je 22 poena i osam skokova, a Mitchell Robinson deset poena uz deset skokova. Kod poraženih Spencer Dinwiddie ubacio je 25 poena uz osam skokova, a Timothee Luwawu-Cabarrot dodao je deset poena.

Minnesota je nakon dva produžetka i bez Karl-Anthonyja Townsa svladala u gostima Sacramento sa 105:104. I ova utakmica osim uzbuđenja nije ponudila visoku kvalitetu. Kod Kingsa Barnes je šutirao 2/12, Hield 6/20, Bogdanović 8/28, Fox je izašao odmah nakon dvije minute zbog ozljede, uglavnom dosta Wolvesi su dobili priliku i iskoristili priliku za prekid niza od 11 uzastopnih poraza.

Gorgui Dieng ubacio je 21 poen uz 15 skokova, Robert Covington dodao je 19 poena i osam skokova, a Andrew Wiggins 18 poena, deset skokova i sedam asistencija. Kod poraženih Richaun Holmes imao je 20 poena i 18 skokova, a Bogdan Bogdanović 19 poena i sedam skokova.

NBA:
Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 102:98
Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 97:110
Brooklyn Nets - New York Knicks 82:94
Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 104:105 dva produžetka
Detroit Pistons - Washington Wizards 132:102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!