Nogomet

Davor Šuker dobio novi mandat u Izvršnom odboru Uefe

Mihaela Bradovski, hns.family • subota, 28.12.2019.
Davor Šuker dobio novi mandat u Izvršnom odboru Uefe
Foto: Pixsell

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker izabran je u novi sastav Izvršnog odbora krovne europske nogometne organizacije na 43. Kongresu Uefe, a Aleksandar Čeferin dobio je novi mandat na čelu Europske nogometne federacije.

Kongres je održan u Rimu početkom veljače 2019. godine, a na njemu su održani i izbori za Izvršni odbor. Dosadašnji član Davor Šuker, predsjednik HNS-a, dobio je novi četverogodišnji mandat, a nakon svog reizbora poručio je sljedeće:

"Zahvaljujem svim europskim savezima koji su mi pružili tako veliku podršku i izrazili povjerenje ponovnim izborom u Izvršni odbor Uefe. Drago mi je što su prepoznali moj rad u protekle četiri godine i ponosan sam što kao Uefin dužnosnik mogu pomagati nogometu. Istovremeno, čestitam Aleksandru na izboru za predsjednika, nastavit ćemo u sljedećem razdoblju štititi i razvijati europski nogomet na svim razinama".

Šuker je prvi puta izabran 2015. godine, a u veljači je između deset kandidata izabran na jednu od osam pozicija, s čak 47 glasova od 55 zemalja članica (53 važeća listića).

Šukerov je reizbor još jedan veliki uspjeh hrvatskog nogometa te dokaz da su pored rezultata na travnjaku i hrvatski dužnosnici, na čelu upravo s predsjednikom HNS-a, prepoznati u međunarodnim forumima. Hrvatska će tako i dalje imati svoje mjesto za stolom gdje se odlučuje o najvažnijim pitanjima europskog nogometa.

Među preostalim izabranim članovima nalaze se i Francuskinja Florence Hardouin (izabrana aklamacijom) te Sandor Csanyi (Mađarska, 49), Luis Rubiales (Španjolska, 47), Fernando Gomes (Portugal, 45), Jesper Moller Christensen (Danska, 40), Armand Duka (Albanija, 36) i Andrij Pavelko (Ukrajina, 27).

Sandor Csanyi ujedno je imenovan za dopredsjednika Uefe, umjesto dosadašnjeg dopredsjednika Grigorija Surkisa.

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!