Rukomet

Portugalci u vrlo teškoj skupini: "Bit će nam teže s Norveškom nego s Francuskom"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 30.12.2019.
Portugalci u vrlo teškoj skupini: "Bit će nam teže s Norveškom nego s Francuskom"
Foto: Simon Maljevac

Portugal se vraća na Europsko prvenstvo prvi put nakon 2006. godine kada je u Švicarskoj igrao u skupini s Hrvatskom i zauzeo posljednje mjesto bez osvojenog boda.

Jedna od reprezentacija koja u široj javnosti ne zvuči posebno opasno, ali upravo suprotno, vrlo je neugodna što su najbolje na svojoj koži osjetili Francuzi koje je Portugal svladao u kvalifikacijama i to vrlo glatko iako je Francuska nastupila u najjačem sastavu.

Pedro Portela jedan je od Portugalaca koji nastupaju u Francuskoj, nosi dres Tremblayja i jako dobro poznaje ovog protivnika.

"Poznajem te igrače jer igram u Francuskoj i u analizi to će svakako biti mali plus, ali isto tako i protivnik poznaje mene. S Francuskom smo se već susreli, dobro je poznajemo i smatramo da nam ponešto odgovara njihov način igre. Bit će nam teže s Norveškom jer ne znamo kako ćemo se snaći s njihovim stilom rukometa i koliko ćemo mi odgovarati njima", ističe Portela.

Ipak Norveška i Francuska su favoriti skupine, Portugal i BiH pokušat će im pokvariti planove.

"Francuska i Norveška su vrlo snažne reprezentacije koje igraju vrlo brzo i navikle su na ritam ovakvih natjecanja. Sigurno imaju određeno iskustvo koje mi nemamo. Ipak razlika je dana nešto manja jer i mi imamo dosta igrača koji igraju u jakim natjecanjima što nas približava ovim jačim protivnicima. Pritisak je na njima, oni imaju obavezu proći, to su reprezentacije koje se bore za mjesto na postolji, ali imat ćemo i mi nešto za reći", dodaje Portela.

Portugal otvara Prvenstvo utakmicom protiv Francuske, zatim igra protiv BiH i u konačnici protiv Norveške.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!