Košarka

Rocketsi ponizili Nuggetse u zadnjih 12 minuta, Sixersi bez Embiida i šanse u Indianapolisu

Branimir Korać • srijeda, 01.01.2020.
Rocketsi ponizili Nuggetse u zadnjih 12 minuta, Sixersi bez Embiida i šanse u Indianapolisu
Foto: EPA

Odigrani su posljednji susreti u NBA ligi u 2019. godini, a najviše se očekivalo od dvoboja u Houstonu gdje su Rocketsi ugostili Nuggetse, ali i prelako slavili...

Houston Rocketsi ponizili su Denver Nuggetse koji su odigrali iznimno lošu završnicu i potpuno su potonuli u završnici susreta. Naporno su Nuggetsi radili kako bi se vratili iz minusa od 17 poena u kojem su bili na poluvremenu, uspjeli su se približiti na tri poena zaostatka uoči zadnje dionice da bi u to razdoblje ušli jako loše, Rocketsi napravili seriju 12:0 i odjurili do pobjede.

James Harden upisao je 35 poena uz šest asistencija, Russell Westbrook 28 poena uz sedam asistencija, a po 16 poena dodali su Clint Capela (deset skokova) i Isaiah Hartenstein (12 sokova).

Kod Denvera Nikola Jokić završio je s 21 poenom i osam skokova dok je Monte Morris dodao 18 poena.

Philadelphia bez Joela Embiida visoko je poražena u Indianapolisu sa 115:97. Iskoristio je to ponajprije Domantas Sabonis koji je predvodio Indianu na putu do pobjede, a već na poluvremenu bilo je plus 24 za Pacerse.

Sabonis je završio susret s 23 poena, deset skokova i pet asistencija, TJ Warren dodao je 21 poen, a TJ McConnell svom bivšem klubu ubacio je 11 poena i podijelio deset asistencija. Malcolm Brogdon bio je na parketu samo osam minuta zbog problema s leđima.

Kod Philadelphije Josh Richardson ubacio je 20 poena uz pet asistencija, a Ben Simmons 18 poena uz deset skokova.

Dallas Mavericksi imali su tri minute prije kraja sedam poena prednosti, ali potpuno su pali u završnici i Thunder je serijom 14:2 otišao do pobjede. Dallas je ispucao čak 51 tricu, ali nije bio dobar u šutu izvana, a posebno se promašajima istaknuo Luka Dončić koji je tricu šutirao 3/16.

Po 20 poena kod pobjednika upisali su Danilo Gallinari i Dennis Schröder (sedam skokova), Shai Gilgeous-Alexander dodao je 19 poena i deset skokova, Nerlens Noel 12 poena i 12 skokova, a Steven Adams deset poena i 11 skokova.

Kod Dallasa Dončić je završio s 35 poena, deset skokova i sedam asistencija, a Maximilian Kleber s 14 poena i 14 skokova.

Glatku pobjedu upisao je Boston koji je u gostima nadigrao Charlotte Hornets sa 109:92. Rutinski odrađen posao za goste koji su dominirali susretom, a svaku dvojbu otklonili su u zadnjoj dionici kada su stvorili visoku razliku.

Jayson Tatum ubacio je 24 poena uz sedam skokova, Kemba Walker 22 poena uz sedam skokova, Gordon Hayward 21 poen uz šest asistencija, a Enes Kanter 13 poena uz 14 skokova i šest blokada. Kod poraženih PJ Washington je upisao 15 poena i pet skokova, a Miles Bridges 14 poena i deset skokova.

Glatko su slavili i Toronto Raptorsi protiv Cleveland Cavaliersa kod kojih je Ante Žižić dobio tri minute i nije upisao baš nikakav učinak. Ozljedama oslabljene Raptorse predvodili su Kyle Lowry s 24 poena i osam asistencija te Serge Ibaka s 20 poena i deset skokova. Kod poraženih Collin Sexton ubacio je 22 poena, po 14 su dodali Cedi osman i Tristan Thompson (11 skokova), a Kevin Love završio je s deset poena i 11 skokova.

NBA:
Houston Rockets - Denver Nuggets 130:104
Indiana Pacers - Philadelphia 76ers 115:97
Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 106:101
Charlotte Hornets - Boston Celtics 92:109
Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 117:97
San Antonio Spurs - Golden State Warriors 117:113 (DeMar DeRozan 24p, 5sk/Alec Burks 28p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!