Košarka

Jusup: "Ni Zadar ni Mega nisu iste momčadi kao što su bile na početku sezone"

Sportnet, Petar Jenjić • nedjelja, 05.01.2020.
Jusup: "Ni Zadar ni Mega nisu iste momčadi kao što su bile na početku sezone"
Foto: FaH

Trener Zadra Danijel Jusup najavio je utakmicu protiv Mege koja nije ista momčad koja je bila na početku sezone. Dodao je kako je momčadi dobro došla mala pauza te da će posebno dobro morati paziti na pick and roll...

Pred Zadrom je od 18 sati utakmica protiv Mege u kojoj će i jedna i druga momčad tražiti nekakav pomak iz donjeg dijela ljestvice. Trener Danijel Jusup kazao je da to nije ista momčad kao iz prve utakmice jer je i ona dosta mijenjala.

"Očekuje nas izuzetno zahtjevna utakmica, a ni Zadar ni Mega nisu iste momčadi kao što su bile na početku sezone. Sastavi su se dosta mijenjali i bit će to nova utakmica. Pojačali su se dvama vanjskim igračima koji su posebno jaki na lopti, naročito Perry. To im je poboljšalo kreaciju i tranziciju što nam otežava posao. Moramo ostati fokusirani, koncentrirani i s dvije noge na zemlji. Fokus i koncentracija će biti najvažniji. Bit će nam potrebna pomoć publike i da u nedjelju svi zajedno trebamo pokušati napraviti dobar rezultat."

Mega ima mladu momčad koja ima sustav rada te koja napreduje kako sezona odmiče.

"Mladi jesu, to je srpska škola s kontinuiranom produkcijom igrača. Imaju sustav rada. Mlade ekipe u pravilu napreduju tijekom sezone, dok je kod iskusnijih manja vjerojatnost poboljšanja kako godina odmiče. Pojedinci, a prije svega centar Simonović, skočili su na izuzetno visoku razinu. To nije isti igrač kakav je bio na početku sezone. Brzi su, gotovo svi su dobri šuteri i bit će to stvarno zahtjevna utakmica."

Igračima je dobro došla mala stanka od utakmica.

"Trebamo ići od susreta do susreta, biti fokusirani, napraviti ono što trebamo napraviti pa ćemo vidjeti na kraju. Pauza nam je sigurno dobro došla, prije svega jer smo igrali bez Junakovića pa se Mavra puno trošio. On i Allan su puno vukli na pozicijama "jedan" i "dva". Vjerujem da će to biti puno lakše povratkom Martina za kojega vjerujem da će uzeti kvalitetne minute. U posljednjoj utakmici Keller je pokazao znakove života i nešto odigrao."

Igra srpske momčadi dosta se zasniva na pick and rollu i protivnik je u velikim problemima, ako nema čime odgovoriti na to.

"No, vidjet ćemo sada protiv Mege, momčadi koja živi od pick and rolla Perryja i Simonovića te bazira igru na tome. Tu će biti izuzetno važna uloga visokih igrača. U Novom Mestu su i Fundić i Keller sjajno branili pickte nismo primali puno poena. Kada se valorizira nečiji učinak, ne treba gledati samo broj poena, već i malo širu sliku. Ako nemaš centra koji može kvalitetno braniti pick and roll, u velikim si problemima protiv momčadi koje na njemu baziraju igru, a mislim da mi u tom aspektu i nismo baš loši što nam daje mogućnost da koliko-toliko zatvaramo šuteve protivničkoj ekipi. Možda se to i ne vidi na prvu, ali Fundić i Keller u tom dijelu naprave dosta posla. Naravno, postoji prostor za napredak u drugim segmentima igre i očekujem da ćemo iz dana u dan napredovati", dodao je Jusup, a prenose službene stranice ABA lige.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!