Rukomet

Srbija dvaput teško stradala prije puta za Graz

Mihaela Bradovski • nedjelja, 05.01.2020.
Srbija dvaput teško stradala prije puta za Graz

Rukometna reprezentacija Srbije upisala je dva visoka poraza u Francuskoj. Puno jači domaćin slavio je u Metzu s 14 razlike, a zatim je s deset razlike bolja bila Norveška...

Nenad Peruničić odveo je Srbiju u Francusku na noge domaćinu i Norveškoj kako bi vidjeli gdje se trenutno nalaze. Rezultati nisu bili dobri, hrvatski protivnik u skupini u Grazu teško je stradao u oba susreta.

40 primljenih golova protiv Francuza i 38 primljenih golova protiv Norvežana potvrđuju kako je obrana bila vrlo loša i nije se mogla nositi s ovakvim protivnicima.

Francuzi su u Metzu bili bolji s čak 40:26, a već na poluvremenu su vodili 22:13. Nije bilo niti pokušaja da se susret zakomplicira, Francuzi su odmah u drugom poluvremenu podebljali prednost, otišli na 16 razlike i mirno dovršili posao.

Luc Abalo predvodio ih je sa sedam golova, a po šest su dodali Nedim Remili i Valentin Porte. U redovima Srbije Vanja Ilić zabio je četiri gola.

"Utakmica s Francuskom nije bila naše najbolje izdanje. Svjesni smo da smo odigrali ispod svih očekivanja, i naših i javnosti, s obzirom da smo išli uzlaznom putanjom dosad. Ovo nije dobar pokazatelj svega onoga što možemo. Nemamo vremena vraćati se na utakmicu jer nas čeka susret s Norveškom u koji moramo ući mnogo bolje i iskoristiti je na puno bolji način. Utakmica s Francuskom je prošla, a nismo uspjeli isprobati stvari koje smo trenirali i planirali. Nadam se da ćemo u meču s Norvežanima popraviti stvari i u boljem raspoloženju otići na EP", govorio je nakon Francuske Tibor Ivanišević, ali rezultatski velikog pomaka nije bilo. Norvežani su isto slavili, samo s 38:28.

Ovdje je Srbija bila ravnopravna barem u prvom poluvremenu koje je završeno 16:16 uz odličan nastup upravo Ivaniševića, ali u nastavku su Norvežani zaigrali ozbiljnije i visoko slavili.

Sander Sagosen bio je prvo ime susreta s devet golova, a Bogdan Radivojević dodao je deset golova.

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!