Tenis

Četvrti dan ATP Cupa: Srbi skinuli Francuze, Austrija iznenadila Argentinu u hrvatskoj grupi

Matej Kačan • ponedjeljak, 06.01.2020.
Četvrti dan ATP Cupa: Srbi skinuli Francuze, Austrija iznenadila Argentinu u hrvatskoj grupi
Foto: EPA

U Australiji se igra četvrti dan ATP Cupa, a danas su na rasporedu bili susreti u skupinama A, B i E u kojoj igra i Hrvatska...

U skupini A u Brisbaneu su snage odmjerili JAR i Čile, a igrači s juga Afrike su osvjetlali obraz nakon poraza od Srbije. Prvi su na teren išli George Harris i Nicolas Jarry, a južnoafrički tenisač je svojoj zelji donio prvi bod s dvaput po 6:4. Nakon njih došao je red na dvoboj Kevina Andersona i Christiana Garina u kojemu je Anderson potvrdio da njegovo 147. mjesto na ATP ljestvici nije ogledalo kvalitete. S laganih 6:0 i 6:3 Anderson je donio pobjedu JAR-u, a Klaasen/Roelofse kombinacija je u paru donijela treći bod za pobjedničku ekipu.

Drugi susret u grupi A je bio onaj dviju najzvučnijih reprezentacija dana, a Srbija je velikim preokretom svladala Francusku. Prvi bod Francuzima donio je Benoit Paire koji je nakon dva sata i tri seta svladao Dušana Lajovića, dok je za Srbiju u dvoboju prvih reketa očekivano izjednačenje donio Novak Đoković koji je Gaelu Monfilsu dopustio tek pet gemova u sat i pol tenisa. Odluka je zato pala u igri parova u kojoj se Đokoviću pridružio iskusni Troicki pa su u paru svladali Mahuta i Roger-Vasselina. Meč je došao do produženog tie-breaka u trećem setu kojeg su Srbi osvojili s 10:3 za veliki trijumf.

U Perthu je svoj put autoritativni gaženjem Urugvaja nastavila Španjolska. Rafa Nadal i Bautista Agut su svojim protivnicima u singlu dopustili tek šest gemova kombinirano, a nešto jači otpor u ime Urugvajaca je pružila tek kombinacija Behar/Fumeaux u drugom setu igre parova protiv Carrena Buste i Feliciana Lopeza.

Sve ostalo je u potpunosti pripalo Španjolcima koji slave s moćnih i uvjerljivih 3:0. U istoj skupini Japan je zahvaljujući Soedi i Nishioki u singlu svladao Gruziju kojoj su počasni bod u paru donijeli Bakshi i Tkemaladze.

U skupini E u kojoj nastupa i Hrvatska Austrija je iznenađujuće svladala Argentinu ponajprije zahvaljujući Dennisu Novaku koji je susret otvorio šokantnom pobjedom protiv 25. igrača svijeta Guida Pelle. Novak je prvi set izgubio sa 6:0 te se činilo kako sve idepo planu za Argentinca, ali je uslijedio preokret s dva puta po 6:4 i prvi bod za Austriju.

Četvrti tenisač svijeta Dominic Thiem tako je nenadano dobio priliku da nokautira Argentince i nije ju propustio. S 2:0 je za dva sata svladao Diega Schwartzmanna, a Argentinac je veći otpor pružio tek u drugom setu koji je otišao u tie-break. Posao su u stilu dovršili Marach i Melzer koji su svojim protivnicima u paru dozvolili tek pet gemova.

Tenis, ATP Cup

JAR - Čile 3:0
Harris - Jarry 6:4, 6:4
Anderson - Garin 6:0, 6:3
Klaasen/Roelofse - Garin/Jarry 1:6, 6:3, (10:7)

Srbija - Francuska 2:1
Lajović - Paire 2:6, 7:6, 4:6
Đoković - Monfils 6:3, 6:2
Đoković/Troicki - Mahut/Roger-Vasselin 6:3, 6:7, (10:3)

Japan - Gruzija 2:1
Soeda - Metreveli 4:6, 6:3, 6:2
Nishioka - Basilašvili 6:2, 6:3
McLachlan/Matsui - Bakši/Tkemaladze 2:6, 4:6

Španjolska - Urugvaj 3:0
Bautista Agut - Roncadelli 6:1, 6:2
Nadal - Cuevas 6:2, 6:1
Carreno Busta/Lopez - Behar/Fumeaux 6:1, 3:6, (10:3)

Austrija - Argentina 3:0
Novak - Pella 0:6, 6:4, 6:4
Thiem - Schwartzann 6:3, 7:6
Marach/Melzer - Gonzalez/Molteni 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!