Košarka

Gjergjin Oostende ide prema doigravanju, Bilan solidan u porazu Sassarija

Jan Šneler • utorak, 07.01.2020.
Gjergjin Oostende ide prema doigravanju, Bilan solidan u porazu Sassarija
Foto: Pixsell

Odigrani su prvi susreti 10. kola košarkaške Lige prvaka, a na tri susreta sudjelovali su hrvatski predstavnici...

Grupna faza košarkaške Lige prvaka ulazi u završnu fazu te su susreti sve uzbudljiviji i neizvjesniji. U 10. kolu bilo je nekoliko iznenađenja koji su samo još više zakomplicirali situacije u inače napetim grupama.

Oostende kojeg vodi Dario Gjergja napravio je veliki korak prema doigravanju. U 10. kolu Belgijci su došli do slavlja protiv vodećeg Sassarija (88:82) i tako upisali petu pobjedu u grupnoj fazi. U vrlo uzbudljivoj utakmici, u kojoj su se vodstva često izmjenjivala, Oostende je ipak bio bolji protivnik.

U posljednjoj dionici to su domaći potvrdili dobrom realizacijom i mirnom završnicom u kojoj gosti nisu imali većih prilika za preokret. Najbolji je kod domaćih bio MiKyle McIntosh s 27 koševa te četiri skoka i asistencije, dok je kod gostiju Dwayne Evans upisao 30 poena uz šest skokova. Miro Bilan je za Sassari odigrao 27 minuta i uz slabiji šuterski dan (4/10) ostvario učinak od devet poena, šest skokova i tri asistencije.

Mornar iz Bara teško će ove sezone dosegnuti doigravanje, ali su večeras uspjeli doći do treće pobjede i to protiv Nižnji Novgoroda. Fantastično odigranom prvom i trećom četvrtinom domaći su potpuno potopili goste i na kraju slavili s uvjerljivih 87:66.

Kod Mornara koji bi bio puno bolje plasiran da je ovako igrao cijelu sezonu, najbolji je bio Milko Bjelica sa 16 koševa, dok je Damir Markota za 14 minuta ubacio dva poena uz po jedan skok i asistenciju. Kod ruskog sastava Darrlyn Willis zabio je 22 poena i dodao tome osam skokova.

Posljednji hrvatski košarkaš koji je danas sudjelovao u Ligi prvaka bio je Kristijan Krajina sa svojom VEF Rigom. Novi poraz upisali su Latvijci što nije niti čudo protiv ozbiljnog Nymburka i tako ispali iz bilo kakvih priča o doigravanju. S omjerom 1-9 trenutno su na dnu ljestvice, a danas su prilično rutinski došli do tog devetog poraza.

Sve je bilo riješeno već na odmoru kada je Nymburk imao sigurnih +16 (44:28). Nije bilo šanse da gosti naprave takav preokret i bilo je potpuno jasno da će u pitanju biti novi poraz (75:56). Krajina je odigrao solidno, za 28 minuta postigao 12 poena čime je bio najbolji strijelac svoje momčadi, a dodao je učinku šest skokova. Kod Nymburka, Zach Hankins zabio je 14 koševa uz osam skokova.

Od ostalih rezultata treba izdvojiti novu pobjedu Hapoel Jeruzalema na gostovanju kod Vechte (74:83) kojom su Izraelci barem privremeno preuzeli prvo mjesto u skupini B, kao i pobjedu Bešiktaša protiv Bonna (80:76) čime se dodatno zaoštrila borba za doigravanje u skupini D. S obzirom da kolo još nije kompletirano, teško je reći kako će stanje izgledati, ali lako moguće da dvije momčadi imaju omjer 6-4, dvije 5-5, a sve ostale 4-6 čime bi se stanje potpuno zakompliciralo.

FIBA Liga prvaka, 10. kolo:
Bešiktaš - Bonn 80:76
Neptunas - PAOK 80:86
Nymburk - VEF Riga 75:56
Mornar - Nižnji Novgorod 87:66
Oostende - Sassari 88:82
Vechta - Hapoel Jeruzalem 74:83
Elan Bearnais - Anwil Wloclawek 85:77
San Pablo Burgos - Bandirma 92:84

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!