Rukomet

Gobac: "Tražili smo od Tehničke komisije priključivanje igrača izvan kvote 28"

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 07.01.2020.
Gobac: "Tražili smo od Tehničke komisije priključivanje igrača izvan kvote 28"
Foto: FaH

Dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac na konferenciji za medije govorio je i o zamolbi prema Tehničkoj komisiji EHF-a u kojoj traži priključenje igrača i izvan prijavljenih 28...

Hrvatska rukometna reprezentacija ima problema s izostancima, igrači su otpadali jedan po jedan, a uz ranije ozljede, još su dvojica desnih vanjskih izgubljeni tijekom priprema. Zoran Gobac nada se da Hrvatska ima osnove tražiti proširenje kadra.

"Pisali smo Tehničkoj komisiji EHF-a i tražili mogućnost da nam se eventualno odobri pozivanje novih igrača koji nisu na popisu 28. Premda iskreno ne vidim smisao tog popisa tako rano, jer i druge reprezentacije imaju problema s ozljedama i razmišljaju slično."

Gobac se osvrnuo i na rad i ime Line Červara za kojeg traži respekt.

"Ulazimo u posljednju godinu trenerskog mandata Line Červara, našeg daleko najuspješnijeg trenera. Lino Červar je trener koji je Hrvatsku doveo s posljednjeg mjesta do naslova svjetskog i olimpijskog pobjednika. A tu su i mnoge druge medalje. Zato ćemo svim sredstvima braniti njegov trenerski i ljudski integritet. Vidim da se mnogi nude za njegova nasljednika. Moram vam reći da će Lino Červar uz suradnju čelništva HRS-a odabrati tko će to biti."

Što se tiče skupine u Grazu:

"I za kraj nešto o našoj skupini i EP. Neće to biti nimalo lako. Najprije u Grazu, gdje nas čekaju tri reprezentacije gladne uspjeha, a onda u Beču, ako do njega dođemo. Bit će to pravi veliki izazov, jer u ovoj reprezentaciji su samo trojica igrača osvajala medalje i znaju što nosi natjecanje od 9 mogućih utakmica u 18 dana."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!