Rukomet

Červarov popis očekivan, Vekić ipak ne ide: "Tanki smo, to znamo, ali uigravali smo ekipu i bez ljevaka"

Branimir Korać • utorak, 07.01.2020.
Červarov popis očekivan, Vekić ipak ne ide: "Tanki smo, to znamo, ali uigravali smo ekipu i bez ljevaka"
Foto: FaH

Lino Červar odlučio je voditi 16 igrača za Graz, a među njima je Luka Stepančić kao jedini desni vanjski, što u neku ruku i nije neočekivano...

Hrvatska odlazi na Europsko prvenstvo bez nekog ogromnog imperativa, borit će se i pokušati doći do što boljeg rezultata, ali Zoran Gobac upozorava kako reprezentacija danas nema punio osvajača medalja.

"Naš cilj je odlazak na Olimpijske igre, daj Bože da to ostvarimo ovdje izravno jer bi bili prvaci Europe u tom slučaju. Mi uvijek igramo na zlato, ali moramo naglasiti da mi u ovoj momčadi imamo samo četiri igrača koji su osvajali medalje i to Domagoj Duvnjak, Musa, Karačić i Zlajo Horvat. Svi drugi moraju biti toga svjesni i gladni i željni medalja. Moraju znati da je reprezentacija nešto drugo, ovdje ne igraju za novac nego nešto drugo, igraju za neki budući novac možda."

Lino Červar objasnio je kako nije bilo potrebe za vođenjem većeg broja igrača.

"Morali smo odlučiti kojih 16 igrača vodimo, prije smo ih vodili i više, ali sada smo procijenili da je možda bolje da su u trenažnom procesu u klubovima ako ih zatrebamo. Graz je blizu i možemo uvijek napraviti promjenu. Svih 28 ih je dio reprezentacije, točnije 25."

Červar je zatim izrecitirao putnike, a to su:

Golmani: Šego, Ašanin

Lijeva krila: Mandić, Ravnić

Desna krila: Horvat, Matanović

Vanjski igrači: Duvnjak, Mamić, Hrstić, Šarac, Karačić, Cindrić, Stepančić

Pivoti: Musa, Marić, Šipić

Na desnoj strani je samo Stepančić.

"Tanki smo, to znamo, ali uigravali smo ekipu i bez ljevaka. Nadamo se da će Luka biti neokrznut i da će moći igrati. Imamo tu i dešnjaka, ali može i Zlaja kao u klubu to odigrati. Nećemo razmišljati negativno, dosta smo s tim pogođeni i jako nam je žao Martinovića, on je na žalost ozlijeđen na svoj rođendan."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!