Rukomet

Gobac zaključio slučaj Štrlek: "On je izabrao put bez povratka"

Branimir Korać • utorak, 07.01.2020.
Gobac zaključio slučaj Štrlek: "On je izabrao put bez povratka"
Foto: FaH

Manuel Štrlek zaključio je reprezentativnu karijeru i Lino Červar i njegovi nasljednici neće ga više zvati u reprezentaciju, poručio je Zoran Gobac...

Konferencija za novinare na kraju priprema za Europsko prvenstvo otvorena je neugodnom temom. Zoran Gobac pogovorio je o Manuelu Štrleku i nedvosmisleno poručio, za Štrleka povratka u reprezentaciju nema.

Gobac tvrdi kako je Skupština donijela odluku koja obvezuje sve igrače.

"Gro vas novinara bilo prisutno na Skupštini Saveza u Zadru gdje je donesena odluka što će se dogoditi s igračima koji će otkazati samovoljno igranje u svim selekcijama. Odluku smo donijeli jer bi nam se počele događati stvari kao u drugim sportovima gdje se igrači odazivaju kada hoće i kada im se da."

Gobac dodaje kako je Štrlek to dobro znao, ali donio je odluku kakvu je donio.

"Sa Štrlekom su razgovarali i izbornik i sportski direktor i direktor i Manuel Štrlek je izabrao put bez povratka. Tu više povratka nema i tko god bude izbornik nakon Line Červara, neće biti ona doći će novi izbornik pa ću se ja vratiti. Izabrao si put, a to je poruka i svim drugima. Nećemo nikoga siliti da igra u reprezentaciji, ali moramo biti svjesni da su igrači i kroz reprezentaciju dolazili do boljih ugovora."

Sve se počelo događati još ranije.

"Ovaj put je došlo do izopačenog ponašanja, to je krenulo u Švicarskoj kada su se počele događati scene koje nisu bile normalne i morali smo još jednom upozoriti što će se dogoditi. Nema povratka, ni pod cijenu rezultata, ni pod cijenu bilo čega. Ako nisi zadovoljan statusom, a u klubu jesi, svejedno moraš ovdje biti dio klape i prihvatiti pravila ponašanja. Mi još uvijek nismo došli do toga da će nam igrači određivati tko će biti izbornik i tko će koliko igrati. Imali smo puno većih igraca, Ivanu Baliću ili Pucu, to nikada ne bi palo na pamet, uvijek su se priklonili odluci trenera. Moram reći da smo bili malo iznenađeni i šokirani, ali svatko bira svoj put."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Jura Zeleni07.01.2020. u 18:47
    Za hrvatski rukomet bi bilo najbolje kada bi Gobac i Červar zajedno u paketu odabrali put bez povratka. Onda bi bilo nade za hrvatski rukomet. Dosta ih je više.
    Jura Zeleni