EP 2020., Skupina A, 1. kolo, 09.01.2020, 18:15 h
Bjelorusija 35:30 Srbija
Srbija

Bjelorusi potvrdili da su ozbiljna reprezentacija, Srbija lakoćom slomljena

Branimir Korać • četvrtak, 09.01.2020.
Bjelorusi potvrdili da su ozbiljna reprezentacija, Srbija lakoćom slomljena
Foto: Pixsell

U susretu prvog kola skupine A Europskog prvenstva Bjelorusija je igrala protiv Srbije i upisala je pobjedu 35:30. Odličan nastup Bjelorusa i dosta razloga za zabrinutost kod Nenada Peruničića čiji su igrači pokazali malo...

Odigran je prvi susret u "hrvatskoj skupini" Europskog prvenstva u kojem je Bjelorusija svladala Srbiju i to prilično glatko. Bjelorusi su još na pripremama izgledali vrlo dobro i upisali su nekoliko dobrih pobjeda za samopouzdanje, a Srbija je s druge strane za Graz otišla nakon što je razmontirana protiv Norveške i Francuske.

Istina je da su to bili elitni protivnici s kojima je teško očekivati nešto puno više, ali nije baš najugodnije kada uoči velikog natjecanja dva puta ispadnete nedorasli protivnici.

Dvoboj između Srbije i Bjelorusije nije se odvijao na onaj način na koji se predviđalo. Već u prvom poluvremenu dosta pogodaka, obrane nisu bile posebno kvalitetne i bilo je puno čistih šuteva na obje strane, vratari su uglavnom bili na streljani, a bolje se tu snašao Saldacenka.

Nakon onih uobičajenih početnih desetak minuta bez odvajanja, prvi su krenuli Bjelorusi. Poslije gola Stefana Vujića, krenula je serija Bjelorusa od četiri uzastopna gola za samo četiri minute i Srbija se našla u problemima.

Ipak je uspjela na vrijeme prekinuti taj niz Bjelorusa, ponovno je pogodio Vujić za 10:7, a s dva gola Bogdana Radivojevića krenuo je povratak Peruničićeve momčadi.

Na ulasku u zadnjih deset minuta prvog dijela imali su Bjelorusi 13:10, no onda ulaze u krizu, više od pet minuta ostaju bez pogotka, a Srbija preko Sretenovića, Zelenovića i Vanje Ilića dolazi do poravnanja na 13:13.

Do kraja prvog dijela Bjelorusija ipak nije dopustila preokret i odnijela je na odmor malu prednost 16:15.

U drugi dio susreta ušlo se s dva gola u nizu Zelenovića i Vujića za poravnanje na 18:18 i činilo se da bi Srbija možda mogla iskoristiti taj bolji ulazak u nastavak i prvi put u susretu povesti, ali nije išlo.

Gađali su Srbi okvir gola, pucali u blok, nisu čak niti sedmerac mogli realizirati i Bjelorusija se ponovno odmaknula na tri gola prednosti. Bila je na tih 2-3 gola zaostatka do isključenja Marsenića nakon pregledavanja snimke.

To se dogodilo kod vodstva Bjelorusije 23:20, a neposredno nakon što je Sretenović po tko zna koji put zatresao vratnicu i tu je krenuo konačni pad. Bjelorusija je s dva gola Baranova pobjegla na dotad najviših pet razlike i za Srbiju nije bilo povratka.

Peruničić je nešto pokušavao, ali Bjelorusi su održavali visoku prednost i lakoćom na kraju slavili. Zadnjih 15 minuta susreta pretvorilo se u reviju, Srbija nije izgledala kao reprezentacija koja može smanjiti ogroman zaostatak, kao što niti Bjelorusija nije izgledala kao reprezentacija koja bi to mogla prosuti.

U konačnici 35:30 za Bjelorusiju uz devet golova Arcema Karaleka te po pet Uladzislaua Kuleša i Siarheija Šiloviča. Kod Srbije šest golova Bogdana Radivojevića i pet Stevana Sretenovića.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

Skupina A, prvo kolo:
Bjelorusija - Srbija 35:30

FOTO - Marko Lukunić/PIXSELL

EP 2020., Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Bjelorusija35:30Srbija
Hrvatska27:21Crna Gora
1Hrvatska 382:65+176
2Bjelorusija 394:88+64
3Crna Gora 370:84-142
4Srbija 372:81-90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!