Rukomet

Červar: "Utakmica protiv Bjelorusije tražit će iznimnu taktičku disciplinu"

Branimir Korać • petak, 10.01.2020.
Červar: "Utakmica protiv Bjelorusije tražit će iznimnu taktičku disciplinu"
Foto: Pixsell

Nakon pobjede protiv Crne Gore, Hrvatska se okreće Bjelorusiji, još težem i neugodnijem protivniku. Lino Červar ističe kako će Hrvatska tu morati biti iznimno disciplinirana...

Hrvatska je dobro odradila posao protiv Crne Gore, upisala je pobjedu 27:21 i spremno dočekuje susret protiv Bjelorusije. Lino Červar dobro poznaje Bjeloruse i zna što ga očekuje.

"Bjelorusi igraju organizirano na sve obrambene sustave pa i na 5-1. Govorio sam koje su to opasnosti i dvije akcije koje puno upotrebljavaju, igra na Karaleka na crti i tog glavnog šutera Kuleša koji stvara probleme obrani s bočnih pozicija. Ova će utakmica tražiti taktički iznimnu disciplinu. Osim borbenosti i vraćanja imaju tranziciju i kontru i to će trebati nekako riješiti jer će inače biti vrlo teško tu utakmicu privesti kraju."

Červar i stručni stožer odradit će svoj dio posla i pripremiti igrače za taj vrlo važan dvoboj koji je bitan u kontekstu bodova u drugom krugu.

Bjelorusija je dan ranije odigrala jako dobro protiv Srbije, dominirala je dvobojem i na kraju je zasluženo slavila. Prema svemu viđenom Hrvatsku očekuje težak posao.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!