EP 2020., Skupina F, 1. kolo, 10.01.2020, 20:30 h
Švedska
Švedska 34:21 Švicarska

Švedska s puno autoriteta otvorila nastup na Europskom prvenstvu

Mihaela Bradovski • petak, 10.01.2020.
Švedska s puno autoriteta otvorila nastup na Europskom prvenstvu
Foto: Pixsell

Švedska sanja zlatno odličje na svom parketu, a ulazak u Europsko prvenstvo bio joj je odličan. Dominirala je susretom protiv Švicarske, bila je puno bolji protivnik i na kraju je zasluženo slavila 34:21.

Glavni favorit skupine F po već prokušanom receptu arhivirao je dvoboj prvog kola, onaj protiv reprezentacije Švicarske. I bez nekolicine važnih aduta švedska je vrsta bez većih muka stigla do prvih bodova.

Nakon laganog građenja prednosti u uvodnim minutama, švedski su rukometaši ubacili u brzinu više te su se nakon dolaska na četiri, pet razlike okrenuli brzim protunapadima, a sve je s velikih 11 obrana već u prvom dijelu začinio Andreas Palicka.

Protiv takvog sastava Kristjana Andressona švicarska vrsta nije imala realne šanse. Već na poluvremenu gubila je s 13:20, a optimizam uoči nastavka nije budilo niti izdanje Portnera, odnosno Bringolfa koji su ubilježili tek četiri zajedničke obrane.

Osim toga, i Andre Schmid nije bio na očekivanoj razini; drugu polovicu dvoboja dočekao je s 2/5 učinkom, odnosno 40 posto uspješnosti.

Što se nastavka dvoboja tiče, Švicarska se nekoliko puta uspjela približiti na -5, no čak i s tako lagano povučenom kočnicom, švedski su reprezentativci u svakom trenutku konce utakmice u potpunosti držali u svojim rukama.

Stanje na semaforu na kraju se zaustavilo pri 34:21, a domaći su navijači na nogama dočekali sam kraj dvoboja zahvaljujući dvama atraktivnim uzastopnim pogocima Valtera Chrintza te dvjema uspješnim Palickinim obranama iz iste akcije.

Naslov igrača utakmice apsolutno zasluženo ponio je vratar pobjedničke vrste. Palicka je na kraju skupio 18 obrana od čega nekoliko pokušaja s linije sedam metara. Što se napadačkog učinka Šveđana tiče, njega su sa šest zgoditaka predvodili Ekdahl Du Rietz, Andreas Nilsson i Tollbring.

Jedini koji je sjajnog švedskog vratara uspio prevariti četiri puta bio je Schmid, no tim je pogocima dodao i pet promašaja. Vratarski par Švicarske na kraju je zajedno skupio sedam obrana.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

FOTO: Dalibor Urukalović/PIXSELL

EP 2020., Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Slovenija26:23Poljska
Švedska34:21Švicarska
1Slovenija 376:67+96
2Švedska 381:68+134
3Švicarska 377:87-102
4Poljska 373:85-120

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!