Rukomet

Červar: 'Uživao sam gledajući igru Hrvatske, odavno nismo igrali ovako'

Branimir Korać • subota, 11.01.2020.
Červar: 'Uživao sam gledajući igru Hrvatske, odavno nismo igrali ovako'
Foto: Pixsell

Hrvatska rukometna reprezentacija odličnom igrom slomila je Bjelorusiju i stigla do pobjede 31:23. Lino Červar imao je puno razloga za zadovoljstvo...

Lino Červar bio je vrlo zadovoljan nakon susreta. Hrvatska je odradila jako dobro svoj dio posla, pregazila je Bjeloruse i odigrala onako kako se od nje i tražilo.

"Vidjeli ste sve, čestitke igračima, mislim da su odigrali izvanredno, odavno nismo igrali ovako. Ovo je turnir, moramo se presložiti, resetirati i čekati sljedeću utakmicu. Moramo biti mirni, ne smijemo se uzvisiti, dugačak je put. Moram se zahvaliti navijačima, to je bilo neviđeno, toliko zadovoljstva i sreće, toliko ljudi...", govorio je ushićeni Červar.

Červar nije sumnjao u dobar nastup.

"Znao sam da ćemo biti dobri, ali nisam mogao predvidjeti rezultat. Uživao sam gledajući igru Hrvatske, obrana je bila nevjerojatno jaka, u prvom poluvremenu ostavili smo ih na deset golova, za pohvaliti je i da smo igrali mudro i raznovrsno u napadu. U prvom poluvremenu ipak smo u jednoj fazi malo pali pa primili neke nepotrebne golove. Bit će još teških iskušenja i moramo biti ponizni i skromni."

I kada su Bjelorusi smanjili zaostatak s četiri vezana gola, Červar uopće nije bio zabrinut.

"Znao sam da smo ušli odlično u utakmicu, dogovorili smo se kako igrati, u detalje smo ih analizirali i znali smo zaustaviti njihove ključne igrače, pokazali smo da momčadskom igrom možemo puno napraviti. Pojedinac koliko god bio dobar može još više s još 15 igrača. Bilo je jako puno dobrih nastupa, cijela momčad je bila odlična."

Červar nije nikoga posebno htio isticati.

"Neću nikoga posebno isticati, od golmana pa nadalje, čestitam im, ali slijedi Srbija i idemo o tome razmišljati."

Dobra je stvar i što nije bilo potrebe za forsiranje onih najiskusnijih.

"Kada smo došli u priliku kada je rezultat bio jasan, dao sam priliku svima, svidjelo mi se da su i iskusniji igrači s klupe bodrili mlade, to je pravo prijateljstvo."

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!