EP 2020., Skupina E, 1. kolo, 11.01.2020, 16:00 h
Mađarska
Mađarska 26:25 Rusija
Rusija

Mađari u očekivano tijesnom dvoboju svladali Ruse

Mihaela Bradovski • subota, 11.01.2020.
Mađari u očekivano tijesnom dvoboju svladali Ruse

Mađarska je u susretu prvog kola skupine E igrala protiv Rusije i u očekivano tijesnom dvoboju uzela je pobjedu 26:25. Imali su Rusi priliku za bod, ali Mikler je zaustavio Dibirova...

Dvije reprezentacije koje su na ovo Prvenstvo došle s dosta upitnika, susrele su se u prvom kolu, a Mađarska je ipak tijesno slavila protiv Rusije.

Već je prvih pola sata potvrdilo brojna očekivanja. Niti jedan niti drugi sastav nije se uspio odvojiti na više od dva pogotka prednosti, i izabranici Eduarda Kokšarova kao i oni Istvana Gulyasa koncentrirali su se na duge sporije napade, a na odmor se u konačnici otišlo pri minimalnoj prednosti Mađarske - 14:13.

Sporiji ritam igre rezultirao je samo trima kontranapadima u prvoj polovici susreta, međutim diktirani tempo bez ishitrenih izlazaka u napad nije spriječio pogreške i jednog i drugog sastava, ukupno deset izgubljenih lopti, a dužni su u tom periodu ostali i vratari. Mikler je skupio tek tri, jednako koliko i Kireev i Zabolotin na drugoj strani.

Najslabiji period prvog dijela bio je onaj između 17. i 24. minute; toliko je trebalo da Santalov za 11:9 prekine napadački post i jedne i druge vrste. Tada postavljenih +2 Rusi nisu uspjeli zadržati, završnica prvog poluvremena pripala je mađarskim rukometašima. Redom su se u listu strijelaca upisivali Banhidi, Sipos te Ligetvari dva puta i u nastavak je Rusija ušla sa zaostatkom od dva zgoditka.

Mađarska je obrana uspješnije surađivala i po povratku na teren pa su tako ruski reprezentativci u početnih deset minuta nastavka postigli tek četiri zgoditka. Mađarska je vrsta to iskoristila za odlazak na +4, ujedno iskoristivši i dva promašena protivnička sedmerca, a iako se Rusija u jednom trenutku uspjela približiti na korak do novog izjednačenja u posljednjih deset minuta ušlo se pri istoj razlici. Za 24:20 pogodio je tada Zoltan Szita.

Bez obzira na ruski zaostatak dojam da je utakmica daleko od riješene dobio je potvrdu u idućih nekoliko akcija koje su redom iz kontre, a zatim i s krila uspješno završavali Kosorotov, Škurinskij i Šiškarjev. Iako je mađarska klupa zatražila minutu odmora izjednačenje ipak nije uspjela zaustaviti. Točno na ulasku u zadnje četiri minute za 25:25 poentirao je Kosorotov.

Konačan rasplet stigao je nakon realiziranog sedmerca Balogha, odnosno obrane igrača utakmice Miklera Dibirovu s krila u posljednjih 15-ak sekundi dvoboja. Mađarskom vrataru bila je to osma obrana dok je rusko lijevo krilo ovo prvo kolo odradilo s polovičnim uspjehom (3/6). Balogh (sedam) je pak postigao najviše pogodaka na obje strane.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

EP 2020., Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Mađarska26:25Rusija
Danska30:31Island
1Mađarska 374:67+75
2Island 383:77+64
3Danska 385:83+23
4Rusija 376:91-150

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!