RTL video

Hrvatska spremna potvrditi prvo mjesto u skupini: Na redu su 'ispuhani' Srbi!

Sportnet • nedjelja, 12.01.2020.
Hrvatska spremna potvrditi prvo mjesto u skupini: Na redu su 'ispuhani' Srbi!

Nakon što je karta za Beč osigurana, Hrvatska će za kraj grupne faze odigrati navijačku poslasticu i najveći reprezentativni derbi, onaj sa Srbijom...

Bez obzira na ishod utakmice, Hrvatska u sljedeći krug prenosi maksimalan broj bodova, no izbornik Červar novom pobjedom želi održati pobjedničku atmosferu.

Uvjerljivom pobjedom nad Bjelorusijom, Hrvatska je kupila kartu za Beč. A na put prema glavnom gradu Austrije ispratila ih je Crna Gora koje je pobijedila Srbiju i tako otklonila sve kalkulacije u posljednjem kolu. Hrvatska će bez obzira na ishod utakmice sa Srbijom prenijeti maksimalna dva boda, no izbornik Červar ima svoje planove.

'Ja moram sada vidjeti kako zadovoljiti dva zahtjeva. Nekako da uspješno utakmica završi, da opravdamo to povjerenje svih tih ljudi koji će doći navijat za nas, a s druge strane da vidimo ako je moguće odmorit te igrače koji su bili najaktivniji', kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar.

Kako god bilo, utakmice sa Srbijom uvijek su prava poslastica, svojevrsni najveći reprezentativni derbi nakon onog vječnog s Francuskom. Tko god dobije priliku bit će maksimalno motiviran, a oni koje će Lino čuvati, utakmicu će pratiti s ruba klupe.

'Sama po sebi utakmica velikog naboja, ali ajmo reći na neku žalost Srbije njima ništa ne odlučiva, a ni nama tako da ćemo pokušati uigrati neke kombinacije. Mi nećemo ništa kalkulirati, mi smo spremni i onog koga izbornik stavi sigurno će biti maksimalna koncentracija na terenu i sto posto angažiranost', ističe reprezentativac Igor Karačić.

Evo za što točno. U redovima Srbije jedini koji je na razini je vratar Tibor Ivanišević. S 29 posto obrana iz dvije utakmice koliko toliko ostavlja dojam, ostatak momčadi se nekako uklopio u sivilo. Srbija je najopasnija s vanjske linije gdje su po svega sedam golova u dva susreta zabili Kukić, Zelenović i Sretenović.

'I oni bi se željeli oprostiti od prvenstva na jedan način sasvim drugačiji, uspješan. Dakle, ako se radi o motivaciji oni su možda u boljoj situaciji jer nemaju što za izgubiti jer doživjeli su ono što nisu htjeli i mogu samo bolje igrati, a to je za nas lošije', navodi izbornik Červar.

Bila bi to uistinu velika noć za Srbiju jer u osam međusobnih susreta slavili su samo jednom. A Hrvatska je u naletu, Hrvatska ne smije ostati dužna sjajnim navijačima i pobjeda bi bila najbolja poruka reprezentacijama koje čekaju Hrvate u Beču.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!