Rukomet

Porte: 'Posebno mi je žao onih kojima je ovo zadnje Europsko prvenstvo'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 12.01.2020.
Porte: 'Posebno mi je žao onih kojima je ovo zadnje Europsko prvenstvo'

Francuska je s dva poraza izgubila svaku šansu za prolaz u sljedeću rundu natjecanja. U zadnjem kolu samo će odraditi dvoboj protiv Bosne i Hercegovine...

Didier Dinart čak i nije imao previše kritika prema igračima. Francuski izbornik već se polako okreće prema kvalifikacijama za Olimpijske igre.

"Ova eliminacija pokazuje na kakvoj smo razini danas bili. Dečki su dali 100 posto od sebe, ali nisu uspjeli okrenuti stvari na svoju stranu. Ne mislim da bi sada trebali sve preispitivati, imamo kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u travnju. Ovo je veliki udarac koji nismo zaslužili. Dečki su naporno radili, možda je nedostajalo malo više iskustva, u prošlosti smo znali kako svladati domaćina, ovaj put nismo", kaže Dinart.

Valentin Porte lako je pronašao razlog zbog čega je Francuska upisala poraz. Čak 13 izgubljenih lopti u odnosu na pet norveških.

"Jako smo razočarani, još više jer smo vjerovali. Imao sam osjećaj da se u jednom trenutku susret lomi na našu stranu, vodili smo s tri gola razlike, ali onda su stigle dvije izgubljene lopte, oni su opet postali euforični i vratili se. Vidio sam statistiku i broj izgubljenih lopti, to je napravilo razliku. Čudno je, teško je reći nešto pametno jer smo nakon dvije utakmice već ispali. Nikada mi se to nije dogodilo, posebno mi je žao onih kojima je ovo zadnje Europsko prvenstvo."

Nikola Karabatić nabrajao je probleme koje je Francuska imala u igri tijekom cijelog turnira, znači i u prvom susretu.

"To nije način na koji bi trebali igrati na Europskom prvenstvu. Borili smo se, dugo smo vjerovali, čak i kada smo radili pogreške, ali nismo gubili samopouzdanje i borili smo se u meču koji je bio težak za obje strane. Imali smo problema s prilagodbom, kolektivnim nesporazumima, individualne pogreške jako skupo su nas koštale, a to je sve nedopustivo protiv svjetskog doprvaka. Vrlo smo tužni i razočarani, ovo nije rezultat koji bi trebali ostvarivati u ovom dresu."

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!