Rukomet

Bombač: 'Lijepo je kada pobijediš pred 12 tisuća protivničkih navijača i ideš dobre volje u svlačionicu'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 13.01.2020.
Bombač: 'Lijepo je kada pobijediš pred 12 tisuća protivničkih navijača i ideš dobre volje u svlačionicu'

Slovenija je upisala veliku pobjedu protiv Švedske 21:19, slavila je usred Stockholma u paklenoj atmosferi.

Slovenski izbornik Ljubomir Vranješ bio je jako zadovoljan izvedbom svojih igrača koji su dominirali dvobojem.

"Osjećam se odlično, prije svega zbog mojih igrača koji su zaslužili pobjedu. Igrali su vrlo dobro, disali jedan za drugoga i dostojno branili boje svoje države. To je bila teška i dobra utakmica, odigrali smo odlično u obrani. Vratari su bili izvrsni. Za mene je ovo bila vrlo emotivna utakmica prije svega zbog toplog dočeka kojeg su mi navijači u Stockholmu priredili. No ja ću učiniti sve da pomognem svojim igračima, a to su sada Slovenci", istaknuo je Vranješ.

Klemen Ferlin bio je sjajan cijelim tijekom susreta i puno je pomogao svojim suigračima na putu do pobjede.

"Iza nas je teška utakmica, Švedska je odlična reprezentacija koja je igrala u sjajnoj atmosferi. Prije susreta smo si rekli da ćemo napraviti sve za uspjeh i to nam je uz sportsku sreću donijelo pobjedu."

Za igrača utakmice proglašen je Dean Bombač koji je postigao pet pogodaka.

"Pokazali smo da smo veliki. U našoj reprezentaciji je 10-11 igrača iz najboljih europskih klubova koji su navikli na ovakve utakmice. Lijepo je kada pobijediš pred 12 tisuća protivničkih navijača i ideš dobre volje u svlačionicu."

Dok je Bombač bio MVP susreta, najbolji strijelac bio je Jure Dolenec koji je postigao sedam pogodaka.

"Napravili smo veliki posao. Svladali smo domaćina turnira i ako ne napravimo neke velike gčluposti u trećem kolu protiv Švicarske, odnijet ćemo dva boda u drugu fazu natjecanja. Prvenstvo će početi u Malmöu. Nema nikakve euforije, puno je posla još pred nama, trebamo podići glavu i ići naprijed."

Jesper Nielsen krivicu za poraz prebacio je na svoju momčad.

"Izgubili smo isključivo našom krivicom. Imali smo velike probleme u napadu, njihov vratar dobro je branio i dobro su igrali u obrani. Dugo nismo zabili samo 19 golova, bilo je teško i jednostavno nismo odradili posao u napadu."

Kim Ekdahl Du Rietz spomenuo je i sudačku odluku za koju smatra kako nije išla u prilog Švedskoj kada mu je protivnički igrač u završnici oteo loptu iz ruke

"Rukomet igram već 20 godina i takvo što nikada mi se nije dogodilo, ali za sve postoji prvi put. Ponavljam, takvo što još nisam vidio, čudna odluka sudaca, ali nisu oni odlučili dvoboj."

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!