Nogomet

Caktaš o pripremama: 'Treninzi su jako intenzivni, povratak Tudora bit će dobra priča za klub'

Matej Kačan • utorak, 14.01.2020.
Caktaš o pripremama: 'Treninzi su jako intenzivni, povratak Tudora bit će dobra priča za klub'
Foto: Pixsell

Nakon tri dana priprema Hajduka u Turskoj pod novim trenerom Igorom Tudorom pred novinare je stao Mijo Caktaš koji je prokomentirao dosadšnji tijek treninga...

Pripreme nogometaša Hajduka za proljetni dio sezone počele su prije više od tjedan dana, a u turskom Beleku su Bijeli odradili tri dana. Zato je za Dalmatinski portal svoje dojmove s priprema podijelio Mijo Caktaš koji je komentirao rad Igora Tudora i svoje momčadi.

"Trenutno je najbitnije da smo svi zdravi, svih 28 igrača se nalazi na raspolaganju treneru Tudoru i volio bih da tako bude do kraja ovih priprema. Treninzi su stvarno žestoki, intenzivni, sve se radi s loptom, baš onakvi kakvi trebaju biti na pripremama. Radi se dva puta dnevno i vjerujem da ćemo rezultate pokazati u utakmicama koje su pred nama, a što je još važnije u nastavku prvenstva. U Turskoj za vladaju idealni uvjeti, vrijeme je odlično, tereni savršeni, svi preduvjeti za dobar rad su tu."

Caktaš je, kao i Tudor, bio povratnik na Poljud te su skupa radili u svojim prvim mandatima u Hajduku. Klub je tada bio u puno drukčijoj situaciji, a i Caktaš i Tudor su bili u počecima svoje igračke, odnosno trenerske karijere. Danas su obojica puno iskusniji te su s velikim očekivanjima dočekani pri povratku.

"Obojica smo puno iskusniji u odnosu na prvi put kada smo surađivali. Trener Tudor je u međuvremenu radio u nekoliko velikih klubova, u zahtjevnim ligama i to je za sve nas veliki dobitak jer velika većina igrača u našoj momčadi do sada nije imala priliku raditi sa stručnjakom poput njega. I kada sam bio na početku svoje karijere trener Tudor mi je kroz razgovore puno pomagao, on cijeni mlade igrače, ima odličan pristup, kod njega svi znaju što trebaju raditi na terenu i mislim da će ovo biti jedna dobra priča za cijeli klub."

Ono što je Caktaš bio tada, to je sada nekolicina mladih igrača koji odrađuju pripreme i sudjeluju u radu prve momčadi, a i za njih Caktaš ima riječi hvale.

"Svi su oni tu s razlogom, radi se o talentiranim momcima koji su zaslužili tu biti s nama, a mi iskusniji im nastojimo pomoći u svakom pogledu. Trener će im tu najviše pomoći, a na njima je da slušaju, upijaju i rade ono što se od njih traži."

Caktaš je prošle sezone bio prvi strijelac lige, ali si takve osobne ciljeve ne zadaje niti su mu prioritet.

"Ni prošle godine nisam sebi zadavao posebne ciljeve, a na kraju sam postao najbolji strijelac lige, bilo bi lijepo ponoviti nešto slično, međutim trenutno je najbitnije da u nastavak sezone krenemo s pobjedama. Bitno je da ovaj dio priprema odradimo kako smo i započeli i da to preslikamo na prvenstvo. Želimo pobijediti svaku utakmicu u nastavku sezone, to je teško obećati i još teže ispuniti, ali s takvim stavom ćemo ući u nastavak prvenstva."

Hajduk će u Turskoj ostati do kraja siječnja, a objavljeni su i datumite protivnici Hajduka u prijateljskim susretima. Prvi protivnik bit će Grasshopper 14. siječnja, a tri dana poslije Hajduk će snage odmjeriti s Honvedom. 20. siječnja na rasporedu je utakmica s Vardarom, dok će se pripremni raspored zatvoriti 24. siječnja protiv Dinama iz Kijeva.

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!