Košarka

Pula iznenadila Škrljevo, ostali premijerligaši sigurni u Kupu

Matej Kačan • srijeda, 15.01.2020.
Pula iznenadila Škrljevo, ostali premijerligaši sigurni u Kupu
Foto: Pixsell

Kompletirana je osmina finala Kupa Krešimira Ćosića te se sad znaju svi sudionici završnog turnira. Najveće iznenađenje među njima je momčad Pule koja je šokirala Škrljevo...

Veliko iznenađenje je priredio prvoligaš Pula koji je kod kuće svladao premijerligaša Škrljevo sa 71:70. Mnogo bolje je u susret ušao domaćin koji je poveo s 10:0, a nakon deset minuta igre je 21:8. Drugu četvrtinu je napadački bolje odigralo Škrljevo koje se na odmoru približava na 39:33.

Povratak gostiju se kompletirao u posljednjoj četvrtini pa dvije i pol minute do kraja Škrljevo vodi 70:65. No domaćin sa 6:0 završava utakmicu, a junak je bio Mirko Marić sa slobodnim bacanjem za konačnih 71:70.

Pobjednike je s 19 poena predvodio Matija Bilalović, dok je Kristijan Andabaka u svojih 17 poena uvrstio i ključno polaganje za 70:70. 19 poena je kod Škrljeva ubacio Antonio Boban.

Na pragu iznenađenja bio je i prvoligaš Omiš Čagalj Tours koji je većinu susreta odolijevao Hermesu, pa čak i vodio na poluvremenu s 40:37, a na ulasku u posljednju dionicu je bilo 58:56. No stao je napad domaćina u posljednjoj četvrtini, dok je Hermes ubacio 24 poena i preokrenuo susret do svoje 80:72 pobjede.

Filip Kordić je kod pobjednika odigrao svaku sekundu utakmice te je ubacio 19 poena uz 11 skokova, dok je kod poraženih domaćina najbolji bio Ivan Mimica koji je također igrao 40 minuta i ubacio 18 poena.

Vrlo sigurna je bila Gorica koja je u susretu dva premijerligaša kod Dubrave gubila 25:21 nakon prvih 10 minuta, ali je sjajnom drugom četvrtinom koju je dobila 31:15 preokrenula susret i do kraja održavala prednost od desetak poena razlike do konačnih 86:78.

Po običaju je kod ekipe Josipa Sesara velik obol dala klupa s koje je najbolji bio Ante Gospić s 20 poena, a kod Dubrave je 15 ubacio Petar Perić.

U utakmicu na zadarskom Bilom Brigu su bolje krenuli gosti iz Šibenika koji su protiv jedinog drugoligaša među 16, Diadore održavali konstantno vodstvo pa je na isteku prvih deset minuta na semaforu svijetlilo 23:17. U drugu četvrtinu dobro kreću domaćini koji su se približili na 32:30, ali od tog trenutka Šibenka kreće s boljim napadačkim izdanjem pa predvođena Tonijem Nakićem stiže do dvoznamenkaste prednosti i 36:48 na poluvremenu.

Puno bolju obranu zaigrala je Diadora u trećoj četvrtini pa dopušta protivniku tek 14 poena, od čega tek devet u prvih osam minuta drugog poluvremena. Zato se domaćin približio na tri poena zaostatka, ali je na ulasku u posljednjih deset minuta na semaforu 62:54. Posljednju dionicu su gosti odigrali u puno jačem ritmu te zatvorili prilaze svojem košu pa utakmica završava s rezultatom 80:65 za Šibenku koja ide na završni turnir.

Šibenku je predvodio Nakić s 23 poena, a 14 je dodao Tonko Vuko. Kod poraženih je prvo ime bio Matej Segarić koji je postigao 13 ubačaja.

Tako se znaju svi sudionici završnice Kupa. Uz ranije plasirane Split, Sonik i Cibonu to su Pula, Hermes, Gorica, Zadar i Šibenka. Sada je na redu odabir domaćina završnog turnira koji će se znati kroz nekoliko dana.

Kup Krešimira Ćosića, 1/8 finale:
Pula 1981 - Škrljevo 71:70
Omiš - Hermes Analitica 72:80
Dubrava - Gorica 78:86
Diadora - Šibenka 65:80

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!