Košarka

Partizan i Tofaš stopostotni, Rytas iznenadio Galatasaray

Jan Šneler • četvrtak, 16.01.2020.
Partizan i Tofaš stopostotni, Rytas iznenadio Galatasaray

Kompletirano je drugo kolo TOP 16 faze Eurokupa koje će sudeći po početnoj fazi biti izuzetno uzbudljivo...

Trećina TOP 16 faze košarkaškog Eurokupa je završila, a stanje na tablici prilično je zanimljivo. Tofas i Partizan jedine su momčadi koje imaju stopostotni učinak, dok Trento i MoraBanc Andorra jedini nisu upisali pobjedu. To dovoljno govori o izjednačenosti momčadi.

Nakon poraza u prvom kolu protiv Unicsa, Rytas je večeras izvojevao važnu pobjedu na gostovanju kod Galatasaraya. Gosti su bili dominantni tijekom cijelog susreta i već na odmoru imali značajnih +10 (45:35). Bolja igra Rytasa nastavila se i nakon odmora, a na kraju su se gosti zaustavili na +16 i slavili sa 89:73.

Najbolji je kod gostiju bio Eimantas Bendzius s 21 poenom, dok je kod domaćih Aaron Harrison postigao 22 koša.

Tofaš je stigao do druge pobjede u TOP 16 fazi. Na gostovanju kod MoraBanc Andorre nije im bilo lako, ali su odličnom posljednjom četvrtinom okrenuli stvari u svoju korist. Prve tri četvrtine vodstva su se izmjenjivala i niti jedna momčad nije se značajnije odlijepila. Ipak, u samoj završnici, Tofaš radi seriju 8:0 i dolazi do slavlja.

Najbolji su kod gostiju bili Tarik Phillip i Berkan Durmaz sa 17 poena, dok je za domaći sastav Dejan Musli postigao 13 koševa.

Virtus Bologna došla je do važne pobjede protiv Darušafake. Nakon poraza od Partizana, talijanski sastav vratio se pobjedama i nadi za četvrtfinale. Domaći su bili bolji i relativno mirno kontrolirali tijek susreta. U većem dijelu razlika je bila dvoznamenkasta i takva je ostala na samom kraju (83:72).

Sjajni Miloš Teodosić predvodio je Virtus s 19 poena i četiri skoka, a za goste je Doron Lamb postigao 16 poena.

Dodajmo kako je uvjerljivom pobjedom kod Trenta (83:58), Partizan zadržao stopostotni učinak dok je Promitheas na svom terenu rutinski slavio protiv Oldenburga (81:70).

Eurokup, Top 16, 2. kolo:
Galatasaray - Rytas 73:89
Promitheas - Oldenburg 81:70
Trento - Partizan 58:83
MoraBanc Andorra - Tofaš 63:69
Virtus Bologna - Darušafaka 83:72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!