Košarka

Buva bolji od Krajine u hrvatskom dvoboju, Miličićev Anwil poražen kod kuće

Matej Kačan • srijeda, 15.01.2020.
Buva bolji od Krajine u hrvatskom dvoboju, Miličićev Anwil poražen kod kuće

Srijeda je donijela susrete 11. kola u FIBA-inoj Ligi prvaka, a na tri terena su nastupili i hrvatski predstavnici...

U dvoboju klubova s hrvatskim centrima turski je Gaziantep nadvisio Rigu s 86:79. Nakon izjednačenog prvog poluvremena nakon kojeg je na semaforu stajalo 48:48 Gaziantep je zaigrao bolju obranu te gostima dopušta tek 13 poena u trećih 10 minuta. Slična slika se nastavlja i u posljednjoj dionici pa na kraju Turci pobjeđuju s 86:79.

Pobjednike je s 20 poena te po sedam skokova i asistencija vodio sjajni Šarunas Vasiliauskas, dok je 18 dodao Drew Crawford. Arturs Kurucs je ubacio 18 za goste, ali je ostao usamljen osim Lestera Medforda koji je na 12 poena dodao isto toliko asistencija.

Iako je ekipa Ivana buve pobijedila, u direktnom dvoboju hrvatskih centara individualno je bolji bio Kristijan Krajina koji je ubacio 11 poena uz četiri skoka, dok je Buva postigao osam poena uz pet uhvećenih lopti.

Još jedan hrvatski predstavnik pod košem je igrao u Italiji gdje su Miro Bilan i njegov Dinamo Sassari s uvjerjuvih 91:71 svladali poljski Torun. Pobjednička momčad je polagano gradila svoju prednost, a najveći dio posla je obavljen u trećoj dionici koju je Sassari dobio s 25:17.

Michele Vitali je vodio pobjednike s 20 poena, dok je sjajni double-double od 16 koševa i 19 skokova ostvario Dyshawn Pierre. Bilan je za 19 minuta postigao osam poena uz dva skoka.

Igor Miličić neće biti zadovoljan izvedbom svog Anwila koji je kod kuće primio prevelikih 107 poena i izgubio 107:102 od Hapoela iz Jeruzalema. Cijeli je susret bio vrlo tijesan, a konačni preokret gostiju je stigao u posljednjoj dionici u kojoj je plus jedan Anwila pretvoreno u pet razlike za goste.

Čak su četvorica kod Hapoela prebacila 20 poena, a najbolji među njimq bio je John Holland s 25 poena. Kod Anwila je 28 ubacio nesuđeni igrač Zadra Tony Wroten, ali je za to potrošio čak 28 lopti.

Još je pet susreta odigrano, a izdvajamo neobičan slučaj u kojemu je Manresa zbog bolesti u ekipi stigla na gostovanje kod Turk Telekoma u Ankaru s tek sedam igrača. Ipak je gost iz Španjolske i desetkovan pružio dobar otpor, ali je Turk Telekom ipak slavio sa 78:72.

FIBA Liga prvaka, 11. kolo:
Nižnji Novgorod - Peristeri 82:76
Gaziantep - Riga 86:79
Turk Telekom - Manresa 78:72
PAOK - Dijon 77:84
Anwil - Hapoel Jerusale 102:107
Bonn - Szombathely 91:77
Zaragoza - Neptunas 86:70
Dinamo Sassari - Torun 91:71

FOTO: FMP

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!